İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak kış mevsiminde en önemli faaliyetlerinin başında karla mücadelenin geldiğini kaydeden Yentür, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Karla mücadeleyi çok önemsediklerini ve özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kar esareti yaşamaması için yolların kapalı kalmamasına özen gösterdiklerini kaydeden Yentür, Kış mevsimi boyunca ekiplerimiz sürekli olarak kapalı olan köy yollarına müdahale ederek ulaşıma açmaktadırlar dedi.
Yolları tipi ve fırtına kapatmaktadır
Kentte şu ana kadar kar yağışının bir kez etkili olduğunu ve öğünden beri karla mücadelenin devam ettiğini kaydeden Yentür, Kar yağışı kent merkezinde olmadığı zamanlarda da kurum olarak mücadelemiz devam etmektedir. Yüksek kesimlerde kar yağışı olabiliyor veya fırtına sebebiyle yollar yer yer kardan kapanıyor. Bu yolların ulaşıma açılması için vatandaşlarımız bize ulaşıyor ve ekiplerimiz hemen müdahale ederek yolu ulaşıma açıyorlar dedi.
Karla mücadelenin önemli bir külfet olduğunu ve her yıl karla mücadele için yüksek rakamlar harcandığını kaydeden Yentür, karla mücadeleye harcanan paranın buharlaştığını söyledi. Ancak sosyal devlet ilkesi ile vatandaşa hizmette sınır tanınmadığının altını çizen Yentür, Devlet vatandaşının her zaman yanındadır. Yolu kapalı olan köylerdeki hastaya, yolu kapalı olan mezarlığa kadar kış mevsiminde ulaşım hizmeti sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi
Atletizmde Gurur Tablosu: Derya Kunur Türkiye Şampiyonu…
Mayıs 5, 2026 2:33 PM


