Skip to main content

Burası Huş değil Muş’tur

Muş Haber Fotoğrafı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muş İl Başkanı Abdullah Alptekin Has, Başbakanın Muş Belediye Başkanı adayı tanıtımında Muş Türküsüne değinerek, “burası Huştur” demesi karşısında basın açıklamasında bulundu. Has: “05.12.2013 tarihinde Sayın Başbakanımız partisinin Muş Belediye Başkan adayını açıklarken Tüm Türkiyenin canlı yayında izlediği Muş türkümüzün sözlerini Burası Huştur olarak söylemiş bu da bizi ve halkımızı incitmiştir. Şayet türkü Muşa ait değilse o zaman onlarca Muş türkümüz varken Muş adayı açıklanırken Başbakanın Burası Huştur yolu yokuştur demesi gerekir miydi?

Muş Türküsü hakkında herhangi bir araştırma ve inceleme yapılmadan türküde geçen “burası Muş’tur.” Kısmının “burası huş’tur.” diye değiştirilerek “Yemen Türküsü” adıyla Yemen’e mal edilmesi ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir, bu da bizleri üzmektedir. Oysa kamu yayıncılığının temsilcisi ve devletimizin en saygın kuruluşlarından olan TRT arşivleri incelendiğinde; Kaynak kişi Duriye Keskin, Derleyen Muzaffer SARISÖZEN, Notaya alan Muzaffer SARISÖZEN olduğu, ve TRT repertuarında 341 no lu eser olduğu görülecektir.

Büyük Birlik partisi olarak Sayın Vekillerimizi, Valimizi ve bürokratlarımızı bu konu üzerinde hassas olmaya ve türkümüze sahip çıkmaya davet ediyoruz. Türkümüz ilimizin tek tanıtım aracıdır. Şimdiye kadar ilimize başka bir tanıtım imkanı bırakmayan siyasiler ve bürokratlar bari övünç kaynağımız olan bu türkümüzün kaybolmasına müsaade etmesinler. Birileri için milli değerimiz olan bu türkümüzün belki önemi yoktur. Sayın Başbakan ha Muş demiş, ha Huş ne farkeder diyebilirsiniz, bir türkü için Sayın Başbakanla, Genel Başkanımızla aramızın bozulmasına gerek yok da diyebilirsiniz. Yaklaşan yerel seçimleri bahane ederek şimdi sırası değil! işimiz çok da diyebilirsiniz. Şunu unutmayın ki! sizin olmasa da Muş halkının böyle bir derdi var.

Çünkü hatırlanacağı, gururlanacağı, ellerinde başka hiç bir şey yok, kalmadı. Biz Büyük Birlik Partisi olarak diyoruz ki! Elimizde tek değerli bir türkümüz kaldı hüşünüz (susunuz) artık! Burası Muştur bari ona dokunmayın. Bu türkümüz de olmasa bu gidişle ilimizi tanıyan, duyan, merak edip kitaplarda, internette araştıran kimse kalmayacak. Halkın sağ duyusu ile en huzurlu il olduğunda galiba çalınan davulu düğün sandılar, Muşu Unutup en geri kalmış il yaptınız, en son çantasında bir çıft çorap bir de fesi kalmıştı niyetınız onları da bu milletin elinden almak mı? Buna biz de halkta müsaade etmeyiz. Türkiye de ve dünyada reklamını yapabileceğimiz bir Malazgirt Zaferi vardı, O zafer bizlere Osmanlıyı, istanbulu, Çanakkaleyi, Türkiye yi hediye etti. Malazgirt zaferini onlarca yıldır gerektiği kadar tanıtım aracı yapmayı beceremedik, altın yumurtlayan tavuk adeta elimizden kaçırdık. Geriye yine onlarca yıldır tüm yurtta adeta ezberlenen, söylenen, dinlerken duygulandıran Muş Türkümüz kalıyor. Bu türkümüzü de Sayın Başbakan bile olsa kimsenin elimizden almasına biz halkla beraber izin vermeyiz.

AKP Milletvekilleri başta olmak üzere tüm bürokratlarımızın bir an önce TRT Genel Müdürlüğü ile görüşüp türkünün bize ait olduğunun belgelerini almalarını, bunu TRT aracılığıyla tüm Türkiye ye duyurmalarını, Sayın Başbakana da bunun bilgisini şahsen ve yazılı olarak iletmelerini bekliyoruz. Sayın Başbakan yanlış bilgilendirilmiş ise Sayın vekiller bunu TRT de ki belgelerle kendisine ıspatlayıp ve basın yoluyla bir açıklama yaptırmak zorundadırlar. Bu türkümüzün savunuculuğu en başta Milletvekillerimizin görevidir.

Bu millet sizi meclise gönderdiyse sorunları çözmek yanlışları gidermeniz için gönderdi. Aksi halde ilimizi temsil eden Milletvekillerin samimiyetinden biz de bu halkta şüphe duyacaktır. İhmal etmeden, boş vermeden, Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi ve Muş halkından özür dilenmesi gerekir. Bu Muş türkümüzü savunurken amacımız siyasi bir kazanç yada fırsatçılık değil, sadece ilimize, değerlerimize olan bağlılığımızdır. Siyaset bizim için amaç değil sadece bir araçtır. İnandıklarımızı söylemek, değerlerimize sahip çıkmak, yanlışın karşısında dik durmak, doğrunun da yanında yer almak için siyaset yapıyoruz. Siyaseti biz meslek olarak görmüyoruz milletin hizmetinde bir araç olarak görüyoruz. Bu değerlerimizi savunan, koruyan kim olursa olsun saygı duyar ve kendilerine desteklerimizi sonuna kadar gösterir ve bundan mutluluk duyarız. Büyük Birlik partisi olarak tek gayemiz Muşu hak ettiği yerde görmek” dedi

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri