Skip to main content

Çelik’ten Anayasa açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Meclis’te ‘cezaevlerinde yaşananlara’ ilişkin Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çelik, Muş Cezaevinde başlayıp devam eden sürgünler başta olmak üzere birçok konuda gerekli tepkinin gösterilmediğini belirterek, 500’ü aşkın hasta tutsak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları sağlık raporlarına rağmen tahliye edilmiş değil. Bu yetmezmiş gibi demokratikleşme paketinden sonra kulaklarını tıkayan hükümet, her kesimi muhalif görmeyi bir furya haline getirmiş dedi.

Birçok koğuşun 24 saat dikizlenmek amacıyla hazırlanan kamera sistemiyle izlendiğini savunan Çelik, insanların özelinin kalmadığını söyledi. Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, yeni anayasa sürecine ilişkin, Çözümden, barıştan ve özgürlüklerden yanayız. Çözümün hükümetin anladığı manada tek ayaklı yürümeyeceğini hatırlatmak istiyoruz. İşin siyasal, kültürel ve ekonomik boyutlarını dikkate aldığımızda karmaşık bir sorunsa ‘bunu taraflarla tartışmak’ olması gerekendir. Tarafların taleplerini görmezden gelerek bu sorunu çözemezsiniz. Kürt sorununun çözümü mümkündür, bu sorun anayasal bir sorundur. Herkesten ve her şeyden önce Meclis bu sorunu ele almalıdır diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Çelik, Biz, sonuna kadar çözümden, barıştan yana olacağız. Demokratik ve eşitlikçi anayasayı var edene kadar Meclis’teki faaliyetimizi sürdüreceğiz. İş, bizimle bitmiyor ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-BARZANİ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yapacağı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine Çelik, Sorunları ve problemleri ulusal ve uluslararası siyasal aktörlerle konuşmadan olmaz. Barzani önemli bir şahsiyettir. Kürt dinamiğinin dikkate değer bulunması dikkate değerdir dedi.

Çelik, Kürdün mevcut Ortadoğu’da oluşturduğu dinamiği sahiplenme Sayın Barzani’den beklentimizdir diye konuştu.

Türkiye’nin Kürt kimliğini tanımamakta ısrar ettiğini savunan Çelik, Bu yol, demokratik özerkliği engellemektir. Bu anlamıyla geçicidir. Türkiye gazını alabilir ama yarın daha büyük bir sorun olarak karşınıza çıkacaktır. Diyalog kapılarını aralamadan, karşı tarafa aktaracağınız önermeler olmadan bu sorun çok denendi ama ardından çözüm gelmeyecektir. Kürtlerin yüzyılların birikimi olan talepleri vardır ifadelerini kullandı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri