Skip to main content

Meclis yüksek gerilime takıldı..

Muş Haber Fotoğrafı

İl Genel Meclisi dün yaptığı toplantıda Varto İlçesine kurulması planlanan Hidro Elektirik Santrali konusunda fikir ayrımına düştü. DTP Grubu konunun komisyona havale edilmesini isterken, Ak Parti grubu ise gelen gündem maddesini oy çokluğu ile meclisten geçirdi. Baki Alp’in yaptığı konuşmaya karşılık cevap hakkını kullanan Fetullah Akçil demokrat partinin adının anlamı ile yaptığı konuşmada DTP grubunun protestosu ile karşılaştı.

İl Genel Meclisinin dünkü gündem maddesi mecliste tartışmalara neden oldu. Varto ilçesine bağlı Yarlısu Köyü ile Sağlıcak Köyü arasında bulunan Kaçkar Deresi üzerine kurulacak olan 3 MGC’lik elektrik santrali tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili olarak ilk DTP Grup Başkanı Baki Alp söz aldı. Alp “yapılacak olan çalışma ile orada bulunan sulama kanallarının güven altına alınmasını istiyoruz. Ama şirket köy halkına, köy muhtarına böyle bir güvence vermemiştir. Konunun incelenmesi için Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilmesi uygun olacaktır” dedi. DP Üyesi Fetullah Akçil ise “meclis gündemimize gelen konu tesis yapımı değildir. Konu sadece arza ifrazıdır. Buruda yanlış bir anlaşılma oluyor. meclisin görevi ifrazdan sonra imar çalışmasını onaylamaktır. Şu anda şirketin istediği sadece arza ifrazıdır. Kişisel talebim ifrazın onaylanmasından yanadır” dedi. Yapılan bu iki konuşmanın ardından Meclis başkanı oylamaya geçti. Meclisin ikinci maddesi olan arsa ifrazı oy çokluğu ile meclisten geçti. Ak Parti grubu, DP ve Bağımsız üye ifraza evet derken, DTP Grubu ise komisyona görev verilmesi konusunda oy kullandı. Üçüncü maddedeki süt fabrikası ifrazı için meclis üyeleri oy birliği ile karar verdi.

KARA BÜROKRAT TAŞTIŞMASI GÜNDEMDE
Yapılan oylamanın ardından DTP Grup Başkanı Baki Alp yeniden söz istedi. Alp “bu konu birkaç defa meclisimize geldi. Madem birileri daha önce buraya çıkıp Ak Partinin Kara bürokratları diye konuştu. Şu anda 7 köşün sulama kanalları, tehlike altında. Dün buraya çıkıpta sulama kanalları var diyenlere sesleniyorum. Biz bayındırlık gitsin dedik. Biz şu anda teklifi ret edelim demiyoruz. Biz meclisimiz bu konuda komisyonumuzu görevlendirsin diyoruz. Buranın suyu kesilirse hayvancılık ve tarım sektere uğrar. Siz CHP muhalefeti yapıyorsunuz. Tek biz bu konuyu komisyonlara havale edelim dedik diye muhalefet yapıyorsunuz. Biz meclis gündemindeki 3. maddenin geçmesini cani yürekten istedik ve bu yönde oy kullandık. Yanlış karar veriyorsunuz. DSİ raporlarını dikkate almalısınız” dedi.

BENİM ANLIM AK

Baki Alp’in konuşmalarının kendine söz hakkı doğurduğunu belirten DP Üyesi Fetullah Akçil dilek ve temenniler bölümünde söz istedi. Fetullah Akçil “dün Kara bürokrat kelimesini kullanan kişinin fikri değişmemiştir. O bürokrat kararlılığına devam ederse yine ona kara bürokrat derim” dedi. Fetullah Akçil DTP’nin açılımını tam anlamı ile söyleyemeyince DTP Grup Başkanı yerinde partisinin ismini düzeltti. Fetullah Akçil “demok kelimesi Yunancadır. Ona birkaç kelime ekleyerek demokratik yapılmış. Ben elhamdülillah müslümanım ve milliyetçiyim” dedi. Fetullah Akçil’in bu konuşmasının ardından DTP Grubu meclis salonunu terk etti. DTP Grubu üyelerinin salondan çıkmasının ardından Fetullah Akçil konuşmasına devam etti. Akçil “zora gelince kaçıyorlar. Oysa Ak Parti adı üzerinde ak’tır. Son beş yılda yapılanlar ortadadır. Burada Ak Parti iktidardır. Muhalefet zaten yapamaz. Bana tekeri bozuk arabaya bin Varto’ta gidelim dediler. Ben o arabaya binmedim. Kendime yeni bir araç buldum. Onunla yoluma devam ediyorum” dedi. Fetullah Akçil Ak Parti lehine yaptığı bu konuşma ile geçişin sinyallerini mi verdi soruları akıllara takıldı.

DÖNÜP ARKAYA BAKSINLAR
Hararetli konuşmaların ardından Ak Parti Grup Başkanı Haşim Yılmaz söz aldı. Yılmaz “keşke DTP grubu üyesi arkadaşlarımda burada olsaydılar. Bize CHP muhalefeti yapıyorsunuz diyorlar. Dönüp arkalarına baksaydılar, muhalefetin kim, iktidarın kim olduğunu anlaya bilirlerdi. Seçilen arkadaşlarımızın hizmetini kimse engelleyemez, hizmetlerinin önüne kimse geçemez. Bizim hizmeti engellemeye hakkımız yoktur. Bizim hedefimiz halkımıza hizmet etmektir. Hizmet eden herkesi tebrik ediyorum. Benim diğer partili arkadaşlarıma saygım var. Ama bizim gidişimize de onların saygısı olması lazım. Varto’da kurulması düşünülen santralin çalışması yaklaşık 3-4 aydır devam ediyor. Orada insanlar, hatta ağır iş makineleri çalıştı. Peki üç dört aydır neden kimse ne valiliğe ne meclise bir şikayette bulunmadı. Bu insanlar ne odluda son günde, kimin daveti üzerine meclise geldi? Şirketin suyu, araziyi bozmak gibi bir niyeti yoktur. Mevcut dosya bakanlık tarafından onaylanmıştır. Bu şirket orada zarar vereceği su kanalları için yeniden yapma taahhüdü zaten vermiştir. ilimize gelen bu hizmete engel olmamak zorundayız. Bu firma memlekete faydalı bir hizmet yapıyor. Buna engel olmak ne kadar doğrudur. Buraya çıkıp konuşmanın bir üslubu olmalı. Burada konuşana herkesin yanında hazır bir yanıtı vardır. Ama ben şu anda cevap vermek istemiyorum. Üslubum terbiyem buna izin vermiyor” diye konuştu.

ONKO-SEV TEŞEKKÜR ETTİ
Dün meclis görüşmelerin ardından Onko-sev Başkan Yardımcısı Salih Yüce Meclise hitap etti. Salih Yüce “bu güne kadar yaptığımız işlerimizde bizlere yardımcı oldunuz. Yerel parlemento olarak hep yanımızda idiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Salih Yücenin konuşmasının ardından Meclis salonuna Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar geldi. Kürsüden üyelere hitap eden Bayraktar “şu anda bakanlığımızın emri ile buradayım. Bakanlığımız ivedi olarak bizden okul yapımı için arsa istemiştir. Özel İdaremizden Jandarma Alay Komutanlığı arkasında bulunan 19 dönümlük araziyi okul yapımı olarak istiyoruz. Buraya İletişim Meslek Lisesi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Milli Eğitim Müdürünün salona gelmesi ile birlikte DTP Grubuda salonda yeniden yerini aldı. Her iki grup başkanı da Milli Eğitim Müdürünün isteğini olumlu bularak ellerinden gelen desteği vermek adına konunun incelenmesi için komisyona havelesin de uzlaşmaya vardılar. Muş Ovası

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri