Skip to main content

Bankaları kınıyorum

Muş Haber Fotoğrafı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Muşta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kurulu temsilcileri ile bir araya geldi. Park Lokantasında düzenlenen yemeğe Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti muş Milletvekilleri Faruk Işık ile Muzaffer Çakar, Vali Vedat Büyükersoy, TESK Genel Başkanvekili Burhan Aksak, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz ve STK temsilcileri katıldı.

Programda konuşan TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, Muşta yapılan Karası Islah Projesi ile Toplulaştırma Projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmasının yapılması gerektiğini ifade etti. Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen TESK Genel Başkan Vekili Burhan Aksak, demokratikleşme paketinin önemine değindi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, demokratikleşme paketinin olumlu yönlerinden bahsederken, yatırımcıların bankalardan yada dertli olduğunu söyledi. Cengiz, teşvik yasasının daha kapsamlı bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, Muşun gelişen ve kalkınan iller arasında yer almasını arzuladıklarını söyledi.

Ekonomi olarak Türkiyenin büyüdüğünü ve bunu her geçen gün arttırdığını kaydeden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir zamanlar ihracatı olmayan Muştan bile bugün ciddi oranda ihracatta yapıldığını söyledi. Muşun bu yıl ki ihracat rakamını da açıklayan Çağlayan, Geçen yıl Eylül ayı itibariyle 7 milyon dolar ihracat yapan Muş, bu yıl Eylül ayı itibariyle 38 milyon ihracat yapmıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

11 yıldır Muşun nereden nereye geldiğini herkesin çok açık ve net bir şekilde gördüğünü kaydeden Bakan Çağlayan, son 11 yılda gelinen noktayı hiç kimsenin hayal bile edemediğini söyledi.

BANKALARI KINIYORUM

MUŞ TSO Başkanı Fatih Cengizin değindiği banka sorunu da değerlendiren Bakan Çağlayan, bankaların farklı yöntemlerini, farklı uygulamalarını kınadığını, lanetlendiğini söyledi. Bakan Çağlayan, Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun özerk kurumlar olduğunu, onları da akla, imana ve vicdana davet ettiğini söyledi.

Demokratikleşme paketine de değinen Bakan Çağlayan, darbecilerin, ihtilalcilerin getirdiği anayasayı ortadan kaldıracaklarını söyledi. Çağlayan, birbirimizin kimliğiniz yok sayarak bir yere gidemeyiz. Bu konuda Muşlulara güveniyorum. Köylere yeniden eski isimlerinin verilmesi de çok önemlidir dedi.

Konuşmaların ardından Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz, Bakan Çağlayana Mercimakkale Höyüğü ve Murat Nehri görünümlü tablo hediye ederken, MUŞ TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer de İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvana tablo hediye etti.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri