Pancar çiftçisi Mercimekkale kantarının sabah geç açıldığını ve saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını öne sürerek eylem yaptılar. Çiftçiler, Muş-Varto karayolunu ulaşıma kapatınca olay yerine ulaşan Jandarma tarafından yol kısa sürede ulaşıma açıldı.
Muş Şeker Fabrikasında pancar alımı devam ederken, Mercimekkale kantarında çiftçilerin yol kapatma eylemi kısa sürede sonlandırıldı. Sabah kantarda alımların geç başladığını ve saat 09.00a kadar beklemek zorunda kaldıkları için uzun kuyrukların oluştuğunu kaydeden çiftçiler Muş-Varto karayolunu ulaşıma kapatarak eylem yaptılar. Yaklaşık bir saat süren eylem Jandarmanın müdahalesi ile kısa sürede olaysız bir şekilde sona erdi. Kantarda alımların başlamasının ardından eylemlerine son veren çiftçiler, sabah erken saatte alım yapılmasını istediler.
Her sabah kantarda saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını kaydeden çiftçiler, Sabah erkenden gelerek sıraya girip pancarımızı teslim etmeye çalışıyoruz. Ama kantar geç açılınca biz saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Tüm çiftçiler erkenden geliyor ve uzun kuyruklar oluşuyor. Ama kantar saat 06.00-07.00 saatlerinde açılırsa hiçbir sıkıntı olmayacak. Uzun kuyruklar oluşmayacak ve saatlerce beklemek zorunda kalmayacağız. Bu sorunumuzun çözülmemesi sebebiyle eylem yaptık şeklinde konuştular.
Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kantarda alımlar kesintisiz devam etmektedir. Alımın durması gibi bir surum yoktur. Sadece kantarda bir onarım yapılması gerekiyordu. Bunu da çiftçilerimize söyledik. Dedik ki kantarı onaracağız bu sebeple sabah çalışma olacak dedik. Ama çiftçilerimiz sabah alım gecikince eylem yapmışlar. Ben hemen kantara giderek çiftçilerimizle görüştüm. Herhangi bir olay ve sorun olacak hiçbir şey yoktur. Kantar onarıldıktan sonra alıma yeniden başlanmıştır diye konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


