Skip to main content

Bir tepkide Işık’a

Muş Haber Fotoğrafı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar’ın uygulamalarına tepki gösteren Malazgirtliler, 130 kişiyle birlikte Ankara’ya AK Parti Genel Merkezine giderek şikayetlerini dile getirmişlerdi.

Şimdi de AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık’a, Zafer Mahallesinde bulunan Zafer Camisi cemaati tepki gösterdi. Zafer Camisi imamının emekli olmasından sonra, bu camide 13 yıldır müezzin olarak görev yapan Mehmet Naim Okşaş, boşalan kadroya atanmasını beklerken, Faruk Işık’ın ağabeyi Selver Işık’ın imam olarak atanması tepki çekti.

Cami cemaati de Okşaş’a destek vererek, camide çok emeğinin olduğunu, kadronun onun hakkı olduğunu belirterek, yapılan atamanın siyasi olduğunu söylediler. Okşaş, imam Mustafa Özmen’in emekli olmasından sonra, bu kadronun kendi hakkı olduğunu, bunun tepeden yapılan bir atama olduğunu belirterek, hakkını sonuna kadar savunacağını söyledi. Okşaş, kendisinin daha önce Bulanık İlçesine bağlı Akçaarmut Köyünde imamlık yaptığını, imamlık hakkının müktesep olduğunu, babasının rahatsızlığından dolayı Muş’a gelmek zorunda kaldığını ve müezzin olarak Muş’ta görev yaptığını belirterek, emekli olan bir kişiden sonra 15 gün süresince ilana çıkılarak müracaatların beklenmesi gerektiğini, yapılacak müracaatlar sonucunda sınavla imam atanabileceğini ifade etti. Okşaş, bunun sessiz sedasız tepeden yapılan bir atama olduğunu da sözlerine ekledi. Zafer Camisi cemaati imza kampanyası başlatarak, usulsüz yapıldığını iddia ettikleri atamayı protesto ettiler.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri