Skip to main content

Hiçbir hesaptan kaçınmam

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede, İmar İşlerinde meydana gelen olayla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.   Belediye Başkanı Necmettin Dede, geçtiğimiz günlerde İmar İşlerinde meydana gelen olayla ilgili basın açıklamasında bulunarak, hiçbir hesaptan kaçmayacağını söyledi.

Dede yazılı basın açıklamasında: “  Malumunuz olduğu üzere 20 Mayıs 2013 günü belediyemizde hiç tasvip etmediğimiz bir olay meydana gelmiştir. Bu olayda BDP’li belediye meclisi üyemiz Muzaffer Sonduk, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde çalışan bayan personel Burçak Üzel’e saldırdığı ve kurum içindeki bilgisayar ve kapılara zarar verdiğini duydum. Hemen birime çıktım ve olayı öğrenmeye çalıştım. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini izledikten, yapılan saldırıyı gördük. Ayrıca haber kanalları ve internet sitesini izleyen hemşehrilerimiz de, yapılan saldırının ne kadar çirkin olduğunu görmüşlerdir. Öncellikle şunu belirtmekte fayda görmekteyim. Herhangi bir siyasi parti mensubunu veya vatandaşımızı zan altında bırakmak gibi gayemiz bulunmamaktır. 20 Mayıs 2013 günü, belediye meclisi üyemizin de karıştığı ve hiç kimsenin tasvip etmediği olay cereyan etmiştir. Olayın basına yansımasının ardından meclis üyemiz Muzaffer Sonduk, belediye meydanında basın açıklaması yapmış ve konuyla ilgisinin bulunmadığını ve personelle konuşmak için arkasından gittiğini söylemiştir. Görüntüleri izleyen herkesin, Sonduk’un ne kadar hiddetli hareket ettiğini görmüştür. Böyle konuşma şeklini daha önce ne gördüm ne de duydum. Araya giren personellerimiz ve Sonduk arasında uzun süren bir arbede yaşanmıştır. Bunu hem ben, hem de televizyon izleyen herkes görmüştür. Ayrıca, Sonduk’la birlikte bir başka kişi de personelimizi darp etmeye kalkışmış ve arbedeye neden olmuş, kurumun bilgisayarı ile kapılarına zarar vermişlerdir. Sonduk, bu vatandaşa müdahale edeceğine, onunla birlikte saldırıya devam etmiştir. Belediye, halkın malıdır ve meclis üyeleri de halkın temsilcileridir.

Bu temsilcilere düşen görev de, halkın malına zarar vermek değil, bunları korumaktır. Sonduk, açıklamasında ayrıca personelimize yönelik ‘ben bir yerde senin amirin sayılırım’ sözlerini sarf etmiştir. Herkes şunu bilmelidir ki, meclis üyeleri, personellerin amiri değillerdir. Belediye meclisi üyeleri, belediye başkanı riyasetinde görev yapan birimin üyeleridir. 1,5 yıldır şehrimizin imar planını tamamlamak için çalıştık. Bu çalışmalar esnasında hakaret ve iftiralara uğramamıza rağmen yılmadık ve çalışmayı tamamladık. Meclis toplantılarında, gerek BDP’li meclis üyelerimiz ve gerekse de belli bir kesim tarafından imarla ilgili yolsuzluk yapıldığını dillendiriyorlar. Bu yolsuzlukla ilgili bugüne kadar herhangi bir delil sunulmamıştır. Eğer bu yolsuzluk iddialarıyla ilgili herhangi bir vatandaşımızın elinde delil varsa, inanın bunun ortaya çıkartılmasına en çok ben sevinirim. Çünkü 30 yıllık emniyet kademelerindeki görevimde ve milletvekilliği görevimde, 9 yıllık belediye başkanlığı görevimde hiçbir yolsuzluğa veya haksızlığa müsaade etmedim. Bugünden sonra da müsaade etmem. Defalarca söyledik ve gazetelere ilan verdik. Şayet personelimle ilgili bir belge varsa bana getirsin, benimle ilgili belge varsa da savcılığa versin ama yoksa da artık kimsenin günahına girilmesin. Herkes şunu bilsin ki, ben her türlü hesabı vermeye hazırım. İster adli makamlarda, istiyorlarsa camii de, hatta istiyorlarsa kahvehanede bile hesap veririm. Hiçbir hesaptan kaçınmam” dedi.

Mu Ovas Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri