Okullarda yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ve beden kitle indeksi (BKİ) ölçümü başladı. Okullarda dengeli beslenme eğitimlerine start verildi.
Okullarda dengeli beslenme eğitimleri başladı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Bakanlığımız Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda tüm Türkiyede İlköğretim 3. sınıf ve Ortaokul 7. sınıf öğrencilerine verilen eğitimler Muş ta da verilmeye başlandı. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Diyetisyeni Esra Asan ve Alpaslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Alpaslan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşturulan Eğitim Ekibi tarafından 18.03.2013 tarihinde Muş merkez ve merkeze bağlı okullarda İlköğretim 3. sınıf ve ortaokul 7. sınıf öğrencilerine “ Yeterli ve Dengeli Beslenme, Tip 1 Diyabet (Çocuklarda görülen şeker hastalığı), Aşırı Tuz Tüketimi, Obezite ve Hijyen “ konularında eğitim verilmeye başlanmıştır.
Bahsi geçen konularda öğrencilerin eğitilmesi ve özellikle çocuklarda ve gençlerde görülen ve her geçen gün görülme sıklığı giderek artan obezite ve şeker hastalığının önlenmesinin amaçlandığı bu eğitimlerde, ilkokul 3 ve ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin boy ve kiloları da ölçülerek Beden Kitle İndeksleri (BKİ) hesaplanacaktır. Ölçümler sonunda çocuklarımızın şişman veya zayıf olup olmama durumları tespit edilmiş olacaktır. Eğitimler 04.04.2013 tarihine kadar sürecektir. Şişmanlık diyabet, böbrek ve kalp damar hastalıklarına sebebiyet vermekte ve artık bu hastalıklar, geleceğimiz olan çocuklarda da görülmeye başlamıştır. Artık çocuklarımız da şişmanlamaktadır” denildi.
Muş Ovası Gazetesi


