Vali Ali Çınar, yarıyıl tatili mesajı yayımladı. Vali Çınar mesajında: “25 Ocak 2013 tarihinde başlayacak yarıyıl tatili öncesi karnesi zayıf olan öğrencilerin velilerine seslenerek, başarılı olanda başarısız olanda bizim çocuğumuz. Lütfen hepsini kucaklayalım ve ilgi gösterelim.
Ayrıca 2013 yılının Muş için eğitimde, fiziki alanda atılım yılı olacaktır. Muş’ta yaklaşık 130 bin öğrenci ve 5639 Öğretmenimiz 25 Ocak 2013 tarihinde karne alarak ilk yarı tatiline çıkacak. Siz evlatlarımız bizim canımız ciğerimiz geleceğimizsiniz. Ola ki bu ders sezonunda dersleriniz zayıf olabilir. Ama biz siz sevgili öğrencilerimize güveniyoruz vedüşük olan notlarını daha fazla çalışarak düzelteceğinize inanıyoruz. Değerli veliler onlara inanıp güvenelim. El birliği ile dertlerine meselelerine duyarlılık gösterelim. Anne ve babalar olarak hatalarını eksikliklerini tamamlamak üzere bizde katkıda bulunalım. Başarılı olanı tebrik edelim ama durumu düşük olanı da destekleyelim. İki evladımızdan birisinin başarısı istenilen düzeyde olabilir,bir diğerinin ise arzulanan düzeyde olamayabilir.
Başarısı istenilen düzeyde değil diye dışlamak mümkün değil. Evlatlarımıza sahip çıkıp onları destekleyip cesaretlendirmemiz gerekir. Eksikliklerini ilerleyen zamanlarda bol bol kitap okuyarak ve biraz daha gayret göstererek tamamlar. Bunun için kızmak yerine daha çok ilgi gösterilmeli ve cesaretlendirmeliyiz. Yarıyıl tatili boyunca öğrencilerimizden hem dinlenmelerini, dinlenirken de kitap okumalarını özellikle istiyorum. Yeni eğitim sistemimizin asli unsuru öğrenci olmakla beraber velinin desteği olmazsa olmazlardandır.Bu anlamda öğretmenleri ve okul yönetimleri ile iş birliğine gidilmelidir. Okullarımız ikinci evimiz olsun, okullarımızın sadece öğrencilere değil tüm çevresine ışık saçacak birer kültür merkezi olduğunu unutmayalım.
Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yarıyıl tatilini kutlar, verimli geçmesini dilerim” dedi.
Muş Ovası Gazetesi


