Skip to main content

Muş`a 3 yıldızlı Devlet Hastanesi..

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, vatandaşlara daha lüks sağlık hizmeti vermek amacıyla, Devlet Hastanesi’ne 50 metre mesafede bulunan ve özel hastane düşüncesi ile yapılan ancak otele dönüştürülen bir binayı kiralayarak hastaneye ek bina haline getireceklerini söyledi.

Vali İbrahim Özçimen, devlet hastanesindeki iyileştirmelerle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Özçimen, Muş Devlet Hastanesi’nde kapasite artırımına gidileceğini ve odaların iki yataklı hale getirilerek, vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda Türkiye’de muazzam çalışmalara imza attığını belirten Vali Özçimen, hastane ve okullarda koğuş sistemini bitireceklerini belirtti. Özçimen, 40-50 kişinin bir odada uyumasını doğru bulmadığını belirterek, “Hem Milli Eğitim Bakanlığı’nda hem de Sağlık Bakanlığı’nda artık koğuş sisteminden vazgeçiliyor. 40-50 kişinin, hele hastaların bir koğuşta kalması insani değil. Aynı koğuşun içerisinde birden çok hastanın olması doğru değil. Sağlık Bakanlığı tarafından bize gelen talimatlarda odaların ikişer kişilik hale dönüştürülmesi istenmiştir. Muş bu konuda çok ciddi iyileştirmeler yapmış bir ildir. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin üç yıldızlı otel olarak yapılmış olması ve her odada refakatçisi ile beraber bir hastanın bulunması, odaların tuvalet ve banyolu olması çok modern bir anlayıştır. Özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde bu imkanlar var veya özel odalar var. Bizimde 300 yataklı hastanemizde 12 özel odamız var. Şimdi bütün odalarımız özel oda gibi olacak. Bu amaçla odaların iki kişilik olması için bir oteli kiralıyoruz, onu hastanenin yatakhanesine çevirmiş olacağız. İnsanlarımız bizim için çok değerlidir, hepsi birinci sınıf vatandaştır, hepsi sağlık ve diğer hizmetlerin en iyisine layıktır. Biz onlara en iyisini vermeye çalışıyoruz. Bunu başaracak imkanımız, projemiz, paramız var” şeklinde konuştu.

Kiralanacak otelin yapısının hastane hizmeti için uygun olduğunu belirten Vali Özçimen, kimsenin art bir düşüncede olmaması gerektiğini ifade etti. Özçimen, “Ben hizmetin kalitelisinin talibiyim, halkıma hangisi ile daha iyi hizmet edebileceksem onunla çalışırım. Burada kullanabileceğim konferans salonu var, yemekhanesi var, telefon sistemi var, kamera ve çağrı sistemi var. Bu sistemler ve hastaneye olan yakınlığından dolayı o oteli tercih ettik. Doktor poliklinik yaparken acil hasta olması durumunda kliniğe geçebilmeli, bu hesapları yapmak zorundayım. Aksi bir düşünce hizmetin önüne geçmektir. Buranın kirası döner sermayeden karşılanacaktır. Ankara’dan herhangi bir maddi beklentimiz yok. Bu çalışma çok cazip bir çalışmadır. Ayrıca bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın bütün illere talimatı var” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat ise, kiralanacak otel ile hastaların daha ferah bir ortamda kalacaklarını vurgulayarak; “300 yataklı Devlet Hastanesinde bir odada 5-6 hasta bir arada kalıyordu. Hal böyle olunca da hastalar çok daha rahatsız oluyordu. Yatak sayılarımızı ikiye düşürmeye kalkarsak 300 yatak 180 yatağa düşecekti ve ciddi bir aksaklık yaşanacaktı. Biz de hem yatakları ikiye düşürmek hem de aksaklığa meydan vermemek için otel kiralamaya karar verdik. Kiralayacağımız otelde 126 yatak kapasitesi var. Eğer ciddi bir aksaklık yaşanmazsa oteli kiralayıp bütün odalarımızı iki yataklı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri