Skip to main content

MŞÜ otobüs ihalesi yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ihaleye ağırlıkta üniversite kampusunun bulunduğu Güzeltepe, Suvaran ve Harman köyleri katıldı. Komisyon başkanlığını Belediye Başkanlığı İmar İşleri Müdürü Cemalettin Seviş’in yaptığı ihale saat 10.00’da başladı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı belediye hizmet binasının içerisi ile çevresinde zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. 2886 Sayılı İhale Yasası’na göre yapılan ihalenin ilk oturumunda 44 dosyadan 8’i evrak eksikliğinden dolayı elendi. 3,5 saat süren ilk oturumda ihaleden elenen iştirakçiler, çok basit nedenlerden dolayı elendiklerini iddia ederek yatırmış oldukları şartname bedellerinin geri ödenmesini istediler. Bir süre ihale komisyon üyeleriyle tartışan iştirakçilerden elenenler, polis tarafından salon dışına çıkartıldı. İlk tekliflerin ardından ihaleye bir saat ara verildi ve ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumda da yüksek fiyatların verildiği ihaleye 36 iştirakçi teklif verdi.

Oturum arasında gazetecilere ihaleyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, otobüs ihalesinin hem kendilerini üzdüğünü hem de öğrencileri mağdur ettiğini söyledi. Belediye Başkanı olarak vatandaşların zarar etmesini istemediğini ifade eden Başkan Necmettin Dede; “Bu bölgenin insanları karlı olan bu haktan dolayı bir takım çekişmeler içerisinde. Oysa ben vatandaşlarımın zarara uğramasını istemiyorum. Çünkü Muş’un ekonomisi iyi değil, bir de otobüs alıp mağdur olmak doğru değil. Belediyeye büyük para geliyor diye sevinemem. Eğer vatandaşımız bu haktan para kazanıyorsa, belediyeye gerekli yardımı yapmaları gerekiyor. Onlardan alacağımız parayla otobüs durakları yapacağız, onların her türlü trafik hizmetini sağlayacağız. Bu işin araştırmasını yaptık. Kazançlı bir iş ama üniversitenin kurulduğu köylerdeki vatandaşlar bu hakkın kendilerinde olduğunu söylüyor. Şu anda 40 civarında iştirakçi var ve bunlar anlaşırsa 2 kişi bir otobüs alabilir. Anlaşmamak Muşlu olarak bizim genimizde var. Biz hep böyle nifak çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlar yanlış tutumlardır” dedi.

Belediye olarak halkın kazancını elinden almak istemediğini vurgulayan Dede şöyle konuştu; “Yoksa belediye olarak bu işi zararına da olsa yapabiliriz. Belediye bazı işlerde elbette zarar eder. Biz çöpten yılda 500-600 bin TL para topluyoruz ama 2 milyon 500 bin TL ödüyorum. Ben her sene çöpten 2 milyon TL zararım oluyor. Bu hizmetlerde bazen kar düşünülemez. Hemşehrilerimizin sağduyusuna sığındım. Bu ihaleyi 4 defadır yapıyorum. Bugün de gözlemlediğimiz kadarıyla yine anlaşamıyorlar. Biz vatandaşlarımızı burada soymuyoruz. Üniversitede trilyonlarca yatırım yaptılar kimse müdahil olmadı, kantinler ihaleye çıktı, bu köylülerimizden ses çıkmadı. Ama taşımacılık ihalesinde bu köylülerimiz kendi hakları olduğunu söylüyorlar. Bunu köy menfaat haline getirdiler. Bu işe, işin erbabının girmesi lazım. Müteahhitler de yüksek kırım atınca zarar ediyor. Vatandaşlarımız da körü körüne ihaleye girmemesi gerekir. Bu anlaşmazlık, ben bilirim düşünceleri hem hizmeti aksatıyor hem de bizi üzüyor.”

İhale Komisyon Başkanı Cemalettin Seviş ise, dosyaların inceleyip sonuçları en kısa sürede açıklayacaklarını kaydetti.

 İHA

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri