Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Mehmet Aktan, Cihan Gökalp ve Ahmet Akdağ 10 hafta sonunda öğrencilere Kuran’ı Kerim okumayı öğrettiler.
6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 20 kişilik gruba, Muş Okuma salonunda 10 hafta boyunca ders veren üniversite öğrencileri, kurs sonunda tüm çocukların Kuran’ı Kerim okumayı öğrendiklerini ifade ettiler.
“‘Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir’ buyuran Peygamberimiz s.a.v bütün Müslümanların Kuran’la yasayarak iki dünya mutluluğunu kazanmalarını istemiştir.”diyen üniversite öğrencileri, “Kuran-ı Kerim’i doğru okumak ve okutmak her Müslümanın en önemli görevi olmalıdır. İslam Tarihini incelediğimiz zaman su hakikati görürüz; Müslümanların en güçlü, en başarılı ve en mutlu dönemleri Kuran-ı Kerim’i doğru okuyup, doğru anlayıp ve hayatlarına doğru uyguladıkları zamanlara rastlamaktadır.
Nitekim Peygamberimiz s.a.v bir Hadis-i Şerif’lerinde;
“Allah bu Kuran’a göre hayatlarını yasayan toplumları yükseltir, yasamayanları da alçaltır” buyurmuşlardır.
“KURAN’A SIMSIKI SARILINIZ”
Bir başka Hadis-i Şerif’lerinde ise söyle buyurmuşlardır.
“Kuran-ı Kerim göktekilerden, yerdekilerden ve bunun arasında bulunan her şeyden Allah’a daha sevgilidir.”
Artik Kuran’la ve onu bize anlatan tefsir kitaplarıyla çokça meşgul olmalıyız ki, iki dünya mutluluğuna erişebilelim.”dediler.
Üniversite öğrencileri, 10 hafta sonunda Kuran-ı Kerim’i öğrettikten sonra kursa katılan 20 öğrenci ile halı saha maçı yaptıklarını sözlerine eklediler.
Muş`un Sesi Gazetesi


