Skip to main content

Mahkumun elinden tuttu

Muş Haber Fotoğrafı

Sanayi sitesinde çelik kapı imalatı yapan Mehmet Şah Gümüştekin, cezaevinden tahliye olan mahkuma iş vererek, örnek davranış sergiledi. 8 yıl cezaevinde kalan H.Ş., kendisinin şanslı olduğunu ve bu imkanı kendisine verenlere minnettar kaldığını belirtti.
 
Mehmet Şah Gümüştekin, sokak çocuklarına, madde bağımlısı ve kimsesiz çocuklara da sahip çıkarak, onlara iş imkanı veriyor.
 
Adli suçtan dolayı 20 yıl hapis cezası alan ve 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan H.Ş., tahliye olur olmaz işe başladı. 2004 yılında cezaevine giren ve Denetimli Serbestlik Yasa’sından yararlanan H.Ş. için Cezaevi Savcısı Mehmet Sami Çağlayan ve Sanayi Sitesi Başkanı Şerafettin Subaşı devreye girerek, tahliye olan H.Ş. için iş arayışına başladılar. Koruma Kurulu Toplantısında da H.Ş.’nin durumu ele alınarak, H.Ş. daha tahliye olmadan işe kavuşmuş oldu. Sanayi Sitesi Başkanı Şerafettin Subaşı, Sanayi Sitesinde çelik kapı imalatı yapan Mehmet Şah Gümüştekin ile görüşerek, H.Ş.’nin burada işe başlamasını sağladı. H.Ş., kendisine yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiğini, minnettar olduğunu belirtti. H.Ş. evli ve 2 çocuk babası. Sanayi Sitesi Başkanı Şerafettin Subaşı, Koruma Kurulu Toplantısında H.Ş.’nin durumunun ele alındığını, kurul toplantısında bulunan herkesin bu işte emeği olduğunu belirterek, zor durumda olanların her zaman yanında olan Mehmet Şah Gümüştekin’in, bu sefer de bir mahkuma sahip çıktığını, yüreği güzel bu insana yürekten teşekkür ettiğini belirtti. Mehmet Şah Gümüştekin ise, işletmesinde 21 kişinin çalıştığını, madde bağımlısı, sokak çocuklarını da burada çalıştırdığını belirterek, bunun bir hayır işi olduğunu, kötü alışkanlıkları olan çocuklara iş imkanı vererek, onların yararlı birer fert olmalarını sağlamaya çalıştığını söyledi.
 
SOKAKTAKİ ÇOCUKLARA İŞ VERİYOR
Çelik kapı imalatı yapan Mehmet Şah Gümüştekin, sokak çocuklarına, madde bağımlısı çocuklara, kimsesi olmayan çocuklara sahip çıkarak iş imkanı sağlıyor. Madde bağımlısı M.B., sokaklardan kurtularak kendisine iş imkanı veren Mehmet Şah Gümüştekin’e minnettar olduğunu, eğer burada işe alınmasaydı, kendisinin çok daha kötü durumda olacağını söyledi. Herkesin bu durumda kişilere destek çıkmasını isteye Gümüştekin, üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyledi. Gümüştekin, bölgede çoğu yere satışlarının olduğunu, batıdaki illere de satışlar yaptığını belirterek, Muşluların da böyle bir yatırıma sahip çıkmasını, kaliteli üretim yapıldığını, başka şehirlerden bu ürünlerin alınmasının doğru olmadığını ifade etti.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri