Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Rafting Muş Temsilciliği ve Varto Kaymakamlığı nın iş birliğiyle Muş ta ilk kez rafting tanıtım şenliği düzenlendi.
Muş’ta rafting heyecanı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Rafting Muş Temsilciliği, Varto Kaymakamlığı ve Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle Muş’ta ilk defa rafting tanıtım şenliği düzenlendi.
Varto Çayı nın Abdurrahman Paşa Köprüsü Köprübaşı Alabalık Tesislerinde düzenlenen şenlikte, 10 kişilik rafting ekibi, iki grup halinde botlara binerek rafting yaptı.
Şenliğe Vali Yardımcısı Fatih Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Kızılay Muş Şube Başkanı ve Genel Başkan Afet Danışmanı Cengiz Koç, Yeşilova Belde Belediye Başkanı Nazım Bakış, Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü (MUDOSK) Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mahmut Sönmez, MUDOSK Sporcuları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Erhan Arslan, Sendika Temsilcileri ve yaklaşık 200 Üniversite öğrencisi katıldı.
Varto Çayı Abdurrahman Paşa Köprüsü Körübaşı Alabalık Tesislerinde düzenlenen 1. Rafting Tanıtım Şenliği kapsamında rafting gösterisi düzenlendi. İki bot ile yapılan gösteride nefesler tutuldu. Muş’ta ilk defa rafting tanıtım şenliğinin düzenlendiğini belirten Vali Yardımcısı Fatih Demir, bu tür organizasyonların yapılması gerektiğini belirterek Muş’ta rafting sporunun yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Sosyal faaliyetlerin halk ve üniversite öğrencileri için çok faydalı olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Demir, yaptığı konuşmada ise: “İlimizde ilk defa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Rafting İl Temsilciliği ve Varto Kaymakamlığımızın işbirliğiyle güzle bir rafting şenliği düzenlendi. İlk defa bu etkinlik yapılıyor ve gayet güzel geçti. Üniversite öğrencilerimiz ve katılımcı vatandaşlarımız çok güzel vakit geçirdiler. Tabi rafting bir su sporudur ve ilimizde de akar sularımız ve Murat Nehrimiz bu spor için çok elverişli. Hem ilimizin tanıtımı hemde rafting sporunun tanıtımı açısından faydalı olduğuna inanıyorum.
Ayrıca iki botla yapılan rafting gösterisinde bir botumuz devrildi ve sporcular suya düştü. Sporcular hemen kıyıya çıktı bir arkadaşımızı da diğer bottaki sporcular tarafından çıkarıldı. Herhangi bir yaralama veya olumsuz bir durum söz konusu olmadı. Tabi bu su sporudur ve bu tür olaylarda gayet normaldir. Bu tür sporların daha güzel etkinliklerle yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.
Birinci Rafting Tanıtım şenliği programının çok güzel bir şekilde geçtiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında kano projesinin de yapılacağını söyledi. Kartal, devam ettiği konuşmada: “Rafting İl Temsilciliğimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Varto Kaymakamlığımızın ortaklaşa düzenlediği rafting şenliği çok güzel ve heyecanlı geçti. Bu tür organizasyonları sürekli hale getirip yoğun katılımı sağlamaya çalışacağız”
İki bot ile rafting gösterisi esnasında bir botun devrilmesi ile ilgili açıklama yapan Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, sporcuların yaralanması durumu söz konusu olmadığını belirtti. Şahin, yaptığı konuşmada ise: “rafting alanının yapıldığı parkurda su akıntısı oldukça fazla durumdaydı. İki bot ile rafting yapılırken biri kayaya çarpması nedeniyle devrildi. Botta bulunan 5 sporcumuz suya düştü, 4 sporcumuz akıntılı sudan çıkarken biri diğer bottaki arkadaşlarımız tarafından alındı. Herhangi bir sorun söz konusu değil. Rafting zaten su sporudur ve bu tür olaylar sürekli olabilir. Önemli olan herhangi bir yaralanma veya boğulma olayının yaşanmamasıdır. Bütün sporcularımız can yeleği ve kasklı oldukları için olumsuz bir durum yaşanmadı.
Ayrıca şenliğimize yaklaşık 200 ile 250 arasında katılımcı oldu. Bu katılımcılarımız güzel vakit geçirip, eğlendiler ve şenlik tam anlamıyla coşkulu bir şekilde yapıldı” dedi. Muş Belediye Başkanlığı, Merkeze bağlı Kızılağaç Belde Belediye Başkanlığı birer otobüs desteğinde bulunduğunu belirten Şahin, Köprübaşı Alabalık Tesisi Sahibi Fuat Öner’in katılımcılara ikramlarda bulunmasından dolayı teşekkür etti.
Muş Ovası Gazetesi


