Çakar, mesajında, insanların Hz. Peygamber’in, merhamete dair sunmuş olduğu zengin mirastan yararlanmasının büyük bir zaruret olduğunu belirtti. Çakar, manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı bir ortamda kardeşlik, hoşgörü ve merhamete ihtiyaç olduğunu ifade etti. Şiddetin büyük bir sorun olarak hayatı tehdit etmeye başladığı günlerde, Hz. Muhammed’in zengin mirasından yararlanılması gerektiğini ifade eden Çakar “Günümüz insanının Hz. Peygamber’in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirastan yararlanması büyük bir zarurettir. Onun tebliğinde yer alan merhamet vurgusu, yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklemektedir. Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını, yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir. Onun bize öğrettiği merhamet, sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturacaktır.” ifadelerini kullandı.
Çakar, Efendimizin (SAV) insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerlerin Efendimiz’in (SAV) kişiliğinde toplandığını hatırlatan Çakar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Peygamber Efendimiz (SAV), hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşmaya teşvik etmiştir. İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, O’nun (SAV) aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir. Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın, yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını, yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir. Sevgili Peygamberimiz, insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bugün, O’nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz. O’nu anlamak, anlatmak, O’nun getirdiklerini ve yaşadıklarını rehber edinerek, O’na olan sevgi ve bağlılığımızı göstermek hepimizin yoludur. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin veladet yıldönümünün, bütün insanlık için yeniden doğuşa vesile olmasını temenni ediyorum.”
Muş`un Sesi Gazetesi


