Skip to main content

Muş`ta öğretmenler 4+4+4`ü protesto etti

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna (KESK) bağlı Eğitim-Sen Muş Şube Başkanlığı üyesi öğretmenler, Muş Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, eğitim sistemindeki değişikliğe tepki gösterdi.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Muş Şube Başkanı Necmi Erol, 12 yıl kademeli zorunlu eğitim tartışmalarının, milyonlarca öğrenci başta olmak üzere, tüm ülke nüfusunu yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Erol, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmak, yaşananları ve gelecekte yaşanacakları, kabul etmek mümkün değildir. Kanun teklifi, Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülürken, yaşanan kavgalar, hükümetin düzenlemeyi yasalaştırmak için ne kadar kararlı olduğunu göstermekte. Ancak meydan boş değil. Bu düzenlemenin doğrudan muhatabı olan eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler olarak eğitimin piyasalaştırılması ve dinselleştirilmesi uygulamalarına karşı kitlesel duruşumuzu göstermeye kararlıyız.”

Toplumun büyük bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocuklar, öğrenciler ve velilerle aynı tarafta olduklarını belirten Erol, öğrencilerin geleceği üzerinden ucuz hesaplar yapanların, asla amaçlarına ulaşamayacaklarını savundu.

Erol, “Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak tüm Türkiye’yi eylem alanına çevireceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kamu emekçilerinin toplu sözleşme haklarına da değinen Erol, anayasada kamu emekçilerine, toplu sözleşme hakkı tanıyan 12 Eylül referandumunun üzerinden 16 ay, “Üçlü Danışma Kurulu” toplantılarının üzerinden 6 ay, yasa taslağının Bakanlar Kurulu’na gönderilmesinin üzerinden 100 gün geçtiğini açıkladı.

Erol, “Bunca zamandır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisi, bir kez daha aldatılmıştır. 23 Ocak 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM Başkanlığına gönderilen 4688 Sayılı yasa tasarısı bu aldatmanın açık belgesidir” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından gurup, olaysız şekilde dağıldı.

 Anadolu Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri