Skip to main content

Vali Çınar; bu sene adeta bir afet yaşıyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Ali Çınar, ağır kış şartları ve aralıksız Yağan kar yağışı nedeniyle il özel idaresi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Çınar, özellikle merkeze bağlı Üçevler bölgesinde yürütülen çalışmalara değinerek, “Bölgemiz yoğun bir kış şartı yaşıyor. İlimizde kar kalınlığı şehir merkezinde 1 metre 30 santim, yüksek yerlerde ise daha fazla. Özellikle kırsaldaki köylerimizin yolları bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Sabah saatleri itibariyle 250 civarında köy yolumuzun yolunun kapandığı ve öğle saatlerine kadar 50 kadar köy yolunun açıldığı bilgisini aldım. Çalışmalarımız devam ediyor. Ancak kar yağışı da devam ediyor. Biz her şartta köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Ancak hepsini aynı anda açamıyoruz. Bu nedenle de çalışmaları önceliklendiriyoruz. Bu önceliği ise hasta ihbarı almışsak, acil hasta olan köylere öncelik veriyoruz. Diğer önceliğimiz ise grup köy yollarımız. Bu yollarımızı da önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Maalesef, özellikle mezra yollarımıza erişmekte zorluklar yaşıyoruz. İş makinelerimiz zaman zaman arızalanıyor. Bunu aşmak için kısa süreli de olsa, bağlı birimlerimizce iş makineleri kiralayarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu arada vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını, özellikle asılsız hasta ihbarlarının yapılmamasını, acil yardım ihtiyacı olan hastalara ulaşmada harcayacağımız emeği ve zamanı bu şekilde ziyan etmemelerini rica ediyoruz.” dedi.

Merkeze bağlı Üçevler grup köy yollarında büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Vali Ali Çınar, “Üçevler grubunda bulunan köylerimizin yollarında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Burada kar kalınlığı gerçekten çok yüksek. Vatandaşlarımızın bu konudaki dertlerine ve şikayetlerine saygı duyuyor, çözümü için gayret sarf ediyoruz. Şehrimizden Üçevler’e bağlanan yol, kış şartlarında çalışmaya fazla müsait değil. Biz bu sebepten Kulp yolundan, daha uzun bir mesafeden Üçevlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu da zaman alıyor ve hatta zaman zaman Şenyayla bölgesindeki kara yolu kapandığı zaman Üçevler’e ulaşamıyoruz. Biz vatandaşlarımıza biraz daha sabır tavsiye ediyoruz. Tabi İl Özel İdaremizdeki ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı ekiplerimizdeki personelimize de, biraz daha gayretli çalışmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Gayretle çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışmalar konusunda dışarıdan bir gözle objektif olarak bakarak, gayretlerimizi basına yansıttığı için basınımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ağır kış şartlarının yaşanmasından dolayı mahalli idarelerden maddi destek talebinde bulunduklarını açıklayan Vali Ali Çınar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sene biz adeta bir afet yaşıyoruz. Aşırı ve sık Yağan kar yağışı sebebiyle bütçemizdeki akaryakıt ödeneğinin hemen hemen yarısını kullanmış durumdayız. Bu sebepten akaryakıt ödeneği, iş makinesi kiralama ve fazla çalışan personelimizin fazla mesailerinin ödenmesi konusunda ödenek ihtiyaçlarımız oluyor. Bu amaçla da, Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı’na bunu ilettik. Daha önce il özel idaremize ve belediye başkanlığımıza bir miktar yardım gelmişti. Ancak bize daha fazlası gerektiğinden yine talepte bulunduk. Gerek il özel idaremizin, gerek merkez belediyemiz ve gerekse ilçe ve belde belediyelerimizin yardım taleplerini Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı’na ilettik. İnşallah ihtiyaç duyduğumuz maddi kaynağı oradan karşılayacağız.”

 Cihan Haber Ajansı

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri