Skip to main content

Özelleştirmeye karşı

Muş Haber Fotoğrafı

Ülke ekonomisine yıllık 3 milyar dolar kazanç sağlayan 10 şeker fabrikasının 922 milyon dolara satıldığını belirten Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Muş Ziraat Odası Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri olarak şeker fabrikalarının bu şekilde özelleştirilmesine karşı olduklarını vurguladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yıldırım, şunları kaydetti: “Muş Ziraat Odası Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri olarak şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız. Bizler, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yanlış yol ve yöntem olduğunu belirtmek istiyoruz. Özelleştirme politikaları, uygulanan tarımsal düzenlemeler, şeker sektörünü ve pancar tarımını doğrudan olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkenin Sosyo-Ekonomik gelişmelerine nasıl gölge düşüreceğinin, milli sorunlara çözüm ararken daha da çıkmaz bir yola nasıl sevk edileceğinin farkında olmamız gerekir. Üretim gücünü yansıtan sektörlerde olumsuz sonuçlar vermesi ciddi bir sorunları da beraberinde getirecektir” dedi.
“21.Yüzyılda Türkiye’nin lider bir ülke olabilmesi, vazgeçilmez bir temel gıda maddesi olan şeker ve şeker endüstrisinin yaşatılmasına bağlıdır.”diyen Yıldırım, “Şeker sanayinin kotalarla sınırlandırılması değil, mevcut üretim potansiyelini arttırarak ihracatçı, sektörde lider olması zorunludur. Az gelişmiş bölgelerde bulunan fabrikalarımız üretim yapan birçok tesisin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı gerçeği, bu aşamada ciddi bir mesele haline gelmiştir. Muş’un can damarı, tüten tek bacası olan şeker fabrikasını özelleştirip kapatmaları sonucu bölgedeki sorunun daha da derinleşmesine, kangren olmasına yol açacaktır. Bu yaklaşımla muş’ta yaşayan her bireyin ilimizin can damarı olan şeker fabrikasına sahip çıkmalarını istiyoruz. Özellikle siyasilerimizin şeker işçisine, çiftçisine, besicisine ve sivil toplum örgütlerine güvenmelerini istiyoruz. İlimizde % 16,4 civarında ciddi işsizlik sorunu vardır. Fabrikamızın kapanması durumunda işsizlik sorununun hangi aşamada olacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı belirtmek istiyoruz. Bundan dolayı ilimizin can damarı, tek tüten bacası olan şeker fabrikamıza sahip çıkalım.”diye konuştu.
SONDUK SEMPOZYUMA KATILDI
Şeker-İş tarafından Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen ‘Şekerin Geleceği-Sektörde Yıldız Ülke Olabiliriz’ konulu sempozyuma Muş Ziraat Odası Başkanlığını temsilen katılan oda yönetim kurulu üyesi Muzaffer Sonduk, “Bilindiği üzere izlenen Özelleştirme politikaları uygulanan tarımsal düzenlemeler şeker sektörünü ve pancar tarımını doğrudan olumsuz etkilemektedir. Bugün şeker sanayi adına atılacak yanlış adımın ülkemizin sosyo-ekonomik gelişmelerine nasıl gölge düşüreceğini, milli sorunlarımıza çözüm ararken, çıkmaz yola nasıl sevk edileceğimizi farkındalığı ile hareket ediyoruz” dedi.
Özelleştirme yoluyla şeker sanayinin bütünlüğünü koruyamayacağını ifade eden Sonduk, üretim yapan birçok tesisin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şeker fabrikalarının kapatılmasıyla bölgede işsizliğin artacağına dikkati çekti.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri