Skip to main content

İl koordinasyon kurulu toplandı

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Ali Çınar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda gerçekleştirilen yatırımlar ve yatırım programında yer alan konular ele alındı.

Toplantıya Vali Ali Çınar’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantının Açılış konuşmasını yapan Vali Ali Çınar, koordinasyon toplantılarının önemine değinerek; “Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması ve yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesinde Koordinasyon Toplantıları büyük katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Bu toplantıda, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi, 2011 yılı yatırımlarının yılsonu itibarıyla gerçekleşmeleri ile bu yatırımlarla ilgili karşılaşılan sorun ve dar boğazlar görüşülerek koordinasyon gerektiren hususlarda kararlar alınacaktır” diyen Çınar; “2012 Yılı Programı ve eklerinde yer almış bulunan yatırımların hukuki ve kurumsal düzenlemelerin, sektör programlarının ekonomik, sosyal ve bölgesel gelişme politikalarının ve bunlarla ilgili tedbirlerin uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesi, görevli yatırımcı kuruluşların her kademesince, programda belirtilen ilkelere uygun olarak hazırlanacak çalışma programına göre yürütülecektir. Bu kapsamda 17 Nisan 2012’de yapılacak toplantıda 2012 Yılı Yatırım Programı, 17 Temmuz 2012’de yapılacak toplantıda da 2013 Yılı Yatırım Programı Teklifleri görüşüleceğinden bu toplantılardan önce söz konusu bilgilerin eksiksiz olarak ve zamanında Valiliğimiz İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne iletilmesi toplantılarımızın amacına ulaşması açısından oldukça önemlidir” diye konuştu.

2011 yılı sonu itibarıyla yatırım programında 8 sektörde toplam 702 projenin yer aldığını ifade eden Çınar sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu projelerin 71 tanesi belediyelere aittir. Yatırım programında yer alan projelerin toplam bedeli 1 milyar 285 milyon 616 bin 679 TL, yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 642 milyon 584 bin 850 TL, yatırım projelerinin 2011 yılı ödeneği ise 265 milyon 779 bin 780 TL’dir. Genel toplamda yatırımlarımız için 2011 yılında şu ana kadar 217 milyon 572 bin 833 TL harcama yapılarak, 2011 yılı ödenekleri bazında yüzde 82 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2011 yılı için yatırımların fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85 oranında gerçekleşmiştir. İl yatırım programında bulunan, 2011 yılından önce başlayan ve yıllara sari olarak devam eden projelerin genel fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 70 seviyesindedir. 2011 yılı için, bugüne kadar tamamlanan yatırım projemiz 378 adet olup 144 proje devam etmekte, 35 proje ihale aşamasında, 145 proje ise proje yapım aşamasında olduğundan henüz başlanmamıştır. Yatırımlar sektörel bazda değerlendirildiğinde; eğitim sektörünün 155 projesi olup 2011 yılı ödeneği 90 milyon 746 bin 051 TL ile birinci sırada, ulaştırma sektörünün 260 projesi olup 2011 yılı ödeneği 84 milyon 82 bin 605 TL ile ikinci sırada, tarım sektörünün 106 projesi olup 2011 yılı ödeneği 28 milyon 995 bin 319 TL ile üçüncü sırada yer almaktadır.”

Yatırımcı kuruluşların başında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin geldiğini ifade eden Çınar şunları kaydetti; “Yatırımcı kuruluşların 2011 yılı ödeneği bakımından, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 462 projesi olup 91 milyon 719 bin 326 TL ödeneği ile birinci sırada, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün 17 projesi olup 55 milyon 124 bin TL ödeneği ile ikinci sırada, İl Sağlık Müdürlüğü’nün 6 projesi olup 26 milyon 383 bin 779 TL ödeneği ile üçüncü sırada yer almaktadır. Yatırımcı kuruluşların 2011 yılı harcamaları bakımından, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, İlimize gelen 40 milyon ek ödenekle beraber, 95 milyon 871 bin TL ile birinci sırada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 38 milyon 211 bin 277 TL ile ikinci sırada, DSİ 17.Bölge Müdürlüğü 22 milyon 789 bin 37 TL ile üçüncü sırada yer almaktadır. İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir. Ayrıca ilimizde inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle fizibilite çalışmalarının, etüt, proje ve ihalelerin zamanında yapılması hususunda herkesin daha gayretli olmasını özellikle belirtmek isterim. Koordinasyon Kurulu Toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir. Toplantının, 2012 yılı ve sonrasında gerçekleştirilecek olan yatırımların ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, ilimizde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında görev alan ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, üniversitemiz rektörlüğüne, bölge müdürlerine, her düzeydeki kamu yöneticileri ve personeli ile mahalli idarelerimizin ve mesleki kuruluşlarımızın temsilcilerine, genel meclis üyelerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Vali Çınar’ın konuşmasının ardından Bölge Müdürleri yapılan yatırımlar ve yatırım programında yer alan yatırımlar ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verdiler.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri