Skip to main content

Tek hayali tedavi olabilmek

Muş Haber Fotoğrafı

Kızılağaç Beldesinde yaşamını sürdüren 13 yaşındaki Elif Durmuş, halk arasında tavuk karası olarak anılan (retinitis pigmentosa) hastalığına yakalandı. Hastalığa yakalandıktan sonra okulunu bırakmak zorunda kalan Durmuş, tedavi olmak için yardım bekliyor.
Kızılağaç Beldesi’nde oturan 7 kişilik Durmuş ailesinin 13 yaşındaki kızı Elif, öğretm gördüğü Kızılağaç İlköğretim Okulu 6’ncı sınıfına hastalığı nedeni ile ara vermek zorunda kaldı. Sınıfta yazıları iyi seçememesi üzerine ailesi tarafından Muş Devlet Hastanesi’ne getirilen Elif, burada hastalığına yakalandığını öğrendi. Hastanede yapılan tahliller sonucu küçük Elif’in halk arasında tavuk karası olarak bilinen (retinitis pigmentosa) hastalığına yakalandığı tespit edildi.
Daha sonra ailesi tarafından farklı hastanelere de götürülen Elif, tüm hastanelerden aynı cevabı aldı.
Doktorların, Elif’in tek tedavisinin göz nakli olduğunu belirttiklerini ifade eden Baba Durmuş, göz nakli için de çok büyük paralara ihtiyaç duyulduğunu, kendisinin ise bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. Hastanelerde umduğunu bulamayan Baba Durmuş, ekonomik olarak imkanları olmadığı için artık çocuklarını hastaneye dahi götüremediklerini ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi.
Görme duyusunu giderek kaybeden 13 yaşındaki Elif Durmuş, yazıları okuyamaz durama geldiği için okuluna da devam edemedi. Artık tamamen eve kapanan küçük Elif, eskisi gibi görüp yaşamak istediğini söyledi. İlk zamanlar okulu okuduğu zaman oturduğu arka sıralarda harfleri seçemediği için hep ön sıralarda oturduğunu belirten küçük Elif, şöyle konuştu: “Ancak giderek görme duyumu kaybediyorum. Bunun için okula da devam edemedim. Şimdi tek isteğim tekrar arkadaşlarımla oynayıp, eski yaşamıma dönmektir.” Kızının iyileşmesini çok istediğini belirten baba Ramazan Durmuş ise, tek gelirinin yazın ektikleri tütün olduğunu belirterek, kızını düzenli hastaneye bile götüremediklerini ifade etti. Kaldığı evin kirada olduğunu açıklayan Baba Durmuş, imkanı olmadığını ve kızının tedavisi için hayırsever ile devlet büyüklerinden destek beklediklerini dile getirdi.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri