İşitme Engelliler Derneği web tasarım kursu sertifika töreni gerçekleştirildi. İş-Kur İl Müdürlüğünce, Mesleki Edindirme Kursları kapsamında 20 Haziran’da başlatılan kursa katılan 20 işitme engelli kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Muş Polisevinde dün saat 14.00’te gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Vali Ali Çınar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İş-Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Sertifika dağıtım töreni öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2 ay süre ile 20 işitme engelli vatandaşa web tasarım kursu verildiğini ifade etti.
Dernek olarak amaçlarının işitme engellileri, günlük yaşama adapte etmek olduğunu ifade eden Gündoğdu, “İl istihdam ve meslek eğitim kursları çerçevesinde ilimizde yaşayan işitme engelli kardeşlerimize, sosyal hayata ve meslek öğretmenleri ile günlük yaşamlarını daha kolay yaşanır hale getirmeleri için Derneğimiz ve İş-Kur Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz bilgisayar web tasarım programcılığı kursumuzda 20 engelli kardeşimize 2 ay süre ile kurs vermiş bulunmaktayız.”dedi.
Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu amaçla kardeşlerimize üretmek, kazanmak, yaşamak ve hayata katılmak, bunları da yapabilmenin tek yolu ekonomik özgürlüğün sağlanmasından, yani iş sahibi olmaktan geçer. İşte bu nokta engelliler için çok önemlidir. Çünkü çalışmak bir iş sahibi olmak ve kariyer yapmak, biz engellilerin sosyal yaşam içinde aktif olarak hiç kimseye ihtiyaç duymadan bağımsız ve özgür olabilmenin en önemli gereğidir. Bu projemizle toplumdan soğuk kendi iç dünyalarına çekilmiş kendilerine güvenmeme duygularıyla yaşayan kardeşlerimize özürlü olarak suçlu olmak anlamına gelmediğini azmin her türlü engeli aşacağını kendimize güvenmenin topluma gereksinim, duymadan yaşamını sürdüren kendine yeten, üretken bireyler haline gelmesini katkı sağlayabilen olmaktır. Bizler Dernek olarak kararlılıkla yürekliliğimizle, eksikliğimizi yeteneğe dönüştürerek, toplumsal saygınlığımızı kurarak geleceğin dünyasına birçok katkılar sunacağız. Bu kursumuzla engelli kardeşlerimize bilgisayar kullanılmasını öğrettik. Aynı zamanda bu kursumuz engelli kardeşlerimizin kendilerini ispat etmeleri açısından çok güzel bir eyleme dönüşmüştür. Bu kurslarımızın devamında bizlere gerekli kolaylığı sağlayan, desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimize ve valilik çalışanlarına, İş-kur Müdürümüz ve çalışanlarına Milli Eğitim Müdürlüğü ve çalışanlarına, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Vali Adil Yazar İlköğretim okulu Müdürüne, kursumuzu düzenli olarak takip eden hocamız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Muş`un Sesi Gazetesi


