Muş Valisi Ali Çınar, öğretmenlerin ülkenin aydınlık geleceğini yetiştirmede büyük emek sarf ederek hizmete başladıklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayında Muş’a atanan öğretmenlere verilen ‘Çevreye Uyum Seminerleri’ devam ediyor. Anadolu Öğretmen Lisesi’nde seminere katılan öğretmenler ile bir araya gelen Vali Ali Çınar, öğretmenlerin ülkenin aydınlık geleceğini yetiştirmede büyük emek sarf ederek hizmete başladıklarını söyledi. Geleceğin ancak eğitimle şekilleneceğini Vali Ali Çınar, “Eğer biz çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitemesek yarınlarımız karanlık olur. Türk milleti olarak muasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşabiliriz. Bunu da eğitimin en önemli unsuru olan sizler başarabilirsiniz. Sizlerin gayret ve çabaları bu hedefe ulaşmada çok büyük rol üstlenecektir” dedi.
Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirten Vali Çınar, bütün öğretmenlerin ellerinden öpülmesi gereken varlıklar olduğunu kaydederek; “Bugün biz buralara gelmişsek bir veya birkaç öğretmenimizin bizimle ilgilenmesi sayesinde gelmişizdir. Benim de sizlere tavsiyem bütün gayretlerinizi öğrencilerin derslerle alakadar olmasını sağlamak için toplayınız. Gerçekten istikbal vaat eden hakikaten ülkemizin geleceğinde rol üstlenecek olan çocuklarımıza daha fazla zaman ayırın” diye konuştu.
Öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Çınar, kendisini geliştiremeyen öğretmenlerin öğrencilerini geliştiremeyeceğini hatırlattı. Toplumsal sorunlara karşı duyarlılık gösterilmesini isteyen Çınar, toplumsal gelişmenin müspet yönde ilerlemesi için gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
Evde, okulda ve toplumda yaşanan olumsuzluklara değinen Çınar şunları kaydetti, “Evimizde, işimizde ve toplumumuzda bir takım sorunlar varsa bilin ki sizler öğretmenler olarak bizlerde devlet olarak sorumluluklarımızı yerine getiremediğimizden kaynaklanıyordur. Eğer görevimizi yapar sorumluluklarımızı yerine getirirsek ve bunun içine sevgi de katarsak o zaman başarılı oluruz. Yaptığımız her işe gönül koyarsak başarılı oluruz.”
Şark Telgraf Gazetesi


