Skip to main content

Sıcaklar kalp krizini tetikliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Hipertansiyon hastalığının tanımını yapan Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, kalpten atılan kanın damarlara yaptığı basıncın normal değeri 120-80 olan sınırlar üzerine çıkması yani 14’ün üzerine çıkması olduğunu belirtti.

Tansiyon hastalarına yönelik bir takım açıklamada bulunan Akpolat, “Tansiyon ölçümü, hasta muayene ya da polikliniğe geldiği zaman 5-10 dakika dinlendirilerek, her iki kolun ölçülmesi gerekir. Daha net bir sonuç çıkarabilmek için hipertansiyondan şüphelenmişsek şayet, bu tür hastaları 24 saat kan basıncını takibe alarak daha net bir sonuç alınır. Hipertansiyon hastalığı kalp krizini tetikleyen en önemli nedenlerden birisidir” dedi.

Hipertansiyon hastalığının tedavi edilmezse bazı organlara zarar vereceğini söyleyen Akpolat, “Kalp, beyin, böbrek, göz gibi organlar üzerinde direk olarak etkisi vardır. Yani ilk aşamada hasta bunun farkına varamayabilir. Hiçbir şey yapmadığını zannederken, durum öyle değildir. Zaman içerisinde hedef organı dediğimiz bu 4 organ üzerinde çok olumsuz sonuçlara, hatta ölümlere gidecek kadar kötü sonuçlar doğurabilir. Tansiyonun normal ideal değeri yaşa göre değişmez. Normal sınırı, 12-8 yani 120-80’dir. 13 ve 14 yaş üzerindekiler mutlak tedavi gerektirir” diye konuştu.

Spor yapan kişilerde hipertansiyon riskinin daha az olduğunu söyleyen İl Müdürü Akpolat, “Spor yapan kişilerde tansiyon, kan basıncı daha dengelidir. Bu dolaşım sistemini, kalp ve damar sistemini spor çok olumlu etkilediği için tansiyon olan hastalarda bu tür sportif faaliyetler iyi gelir” dedi.

Düzensiz beslenmenin tansiyon hastalığını olumsuz etkilediğini ifade eden Akpolat, tansiyon hastalarının sağlıklı ve düzenli beslenmesi gerektiğini söyleyerek, hipertansiyon hastalarının mümkün olduğu kadar kilo aldırmayacak şekilde diyetle beslenmelerini, spor yapmalarını ve tuzu mutlaka kısıtlamaları gerektiğini bildirdi.

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, son olarak yaz aylarının aşırı sıcaklarında tansiyon hastalarına uyarılarda bulunarak, “Yazın aşırı sıcaklarda tansiyon ve kalp hastalarının öğle sıcaklarında, hatta saat 11.00 ile 16.00 arası sokağa çıkmamaları uygundur, çünkü bunlarda elektrolit kaybı olur. Buna bağlı olarak tuz kaybı olur. Beyin kanamaları, kalp krizlerinde aşırı artmalar yaz sıcaklıklarında meydana gelir. Bu tür hastaların sokağa çıkmaları uygun olmaz” şeklinde konuştu.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri