Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret eden Doruk Tarım Holding Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, yerle halkın desteği ile Muş’ta güzel şeyler yapmayı hedeflediklerini söyledi
Bir süre önce özelleşen Alparslan Tarım İşletmelerinin yeni döneme başlıyor. Muş’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Doruk Tarım Holding Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Berce Alparslan Tarım İşletmesi’nin Muş’ta yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Önceki gün Vali Ali Çınar’ı makamında ziyaret eden Genel Müdür Kemaloğlu, daha sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ardından da Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem’i, ziyaret ederek yeni dönemde yapılacak olan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.
Makamında Doruk Tarım Holding Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve beraberindeki Berce Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü Nüfil Yeşilyurt, Berce Beraberce Tarımı Geliştiren İşletmeler A. Ş. Genel Müdürü Ergan Gencer’i kabul eden Belediye Başkanı Necmettin Dede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dede, Muş’un en büyük avantajlarından birinin de ulaşım sorununun asgari düzeyde olduğunu ifade etti.
Her gün Muş’a iki uçak seferinin düzenlendiğini kaydeden Dede, ayrıca güvenlik açısından da Muş’un tercih edilebilecek illerin başında geldiğini söyledi. İş hacminin fazla olduğunu ve buna rağmen işgücü masrafının az olduğunu belirten Dede, eskiden ihracatta söz sahibi olan Muş’ta bir ihracatın durduğunu ve son yıllarda yeniden kımıldamaların olduğunu söyledi.
Ekonominin gelişmesi, kalkınmanın sağlanması için özel sektörlerin etkili olduğuna değinen Dede, Muş’un da artık kalkınma trendi içerisine girdiğini ve bu büyük firmaların gelmesi ile birlikte güzel işler gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Doruk Tarım Holding Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, “Bizim gurubun işi tahıl, un, buğday tarım işidir. Şirketler kurulduğundan beri bu böyledir. Bunun beraberinde Berce Şirketler Grubunun yıllardır yaptığı budur. Hayvancılık, tarımın diğer faaliyetleri, üzerinde buğday, arpa dediğimiz tahıl gurubu var. Un sanayiciliğinde Türkiye’de belli bir yerdedir, ihracatta belli bir yerdedir, unlu mamuller sektöründe belli bir yerdedir. Muş’a da bu alt yapı ile geldik. Burada güzel düşüncelerimiz var. Amaç bir tek çiftlik değil. Biz bu ovanın güzelliğine geldik. İnşallah Muş halkı ile birlikte beraber uzun vadede neler yapabiliriz. Daha güzel şeylere beraber nasıl gidebiliriz. Başkanımızın da dediği gibi bir tarafta işsizlik bir tarafta sanayi bekliyoruz. Bir taraftan da güzel bir ovamız var. Harıl harıl işlenen, verimli yapıya dönüşen bir ovamız var. Yerel halkın, sizlerin desteği ile burada güzel işler yapmaya geldik. Şu anda TİGEM’in yaptığı ekinler var. hayvancılık, bitkisel üretim gibi neler yapılabilir, toprakları işletiyoruz, danışmanlarımız işin enini boyunu araştırıp, ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu.
Muş`un Sesi Gazetesi


