Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Turizm Haftası dolayısıyla bir grup öğrenciyi tarihi Murat Köprüsünde gezdirdi. Köprünün tarihçesi hakkında öğrencilere bilgi veren Çetin, il genelinde bir çok tarihi eserin mevcut olduğunu ve bunların gezilmesi, görülmesi gerektiğini ifade etti.
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri ilk defa tarihi köprüyü görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, buralara her zaman gelmek istediklerini ancak imkanlarının buna elverişli olmadığını kaydettiler.
Muş’ta ikamet eden ancak bugüne kadar tarihi köprüyü görmeyen çok sayıda öğrencinin olduğunu belirten Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Turizm haftası dolayısıyla bu yıl bir grup öğrenciyi tarihi Murat Köprüsü ile buluşturduklarını ve bu tür gezi turlarının daha sık yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Turizmin ülke ekonomileri açısından devasa bir sektöre dönüştüğünü hatırlatan Çetin, “Zaman içerisinde seyahatler başka anlam ve meziyetler kazanmıştır. Gün geçtikçe ekonomik, sosyal ve kültürel kazanımlar getiren dev bir sektör olarak önemini arttırmıştır. Turizm sektöründe temel unsurlar görmek, tanımak, eğlenmek ve dinlenmek olarak öne çıkmış ise de İnanç, sağlık, ticaret, ziyaret vb. hususlarda insan hareketliliğini etkileyen diğer önemli unsurlardandır. Oldukça köklü bir tarihe, zengin doğal güzelliklere sahip olan Muş İlimiz turizm potansiyeli bakımından birçok avantaja sahiptir. Tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri, coğrafi konumu, insan unsuru buna müsaittir. Eski dünya medeniyetlerinden Urartular, Asurlar, Medler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, İlhanlılar ve Osmanlılar Muşta hüküm sürmüştür. Öte yandan şehrimiz; Ovası, Lalesi, Üzümü ile, Bulanık Ovasında konaklayan Telli Turnası ve Toyu, Hamurpet Gölleri ve Koğ Tepesindeki Güneşin Doğuşu, Kaz Gölü ve Kazan Gölündeki yaban hayatı ile her şeyden önemlisi Anadolulun tapusu olan Malazgirt Zaferi kazanıldığı yer Malazgirt ilçesi ile çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum.”dedi.
Muş’un zengin potansiyelinin tanıtımı için birçok proje geliştirildiğini belirten Çetin, “başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımızın desteği ile İlimizin zengin potansiyelinin tanıtılması ve mevcut tarihi ve doğal güzelliklerin korunması amacıyla birçok proje geliştirilmiş ve Sayın Valimizin talimatlarıyla uygulamaya konulmuştur. 2011 yılında İl Özel İdaremizce temin edilen ödenek ile 5 bin adet kitapçık, 10 bin adet broşür, 2 bin 500 adet çanta ve bin adet kapaklı dosya yaptırılarak yurt içinde katıldığımız fuarlarda İlimiz tanıtılmıştır. Yıllık ortalama 100 bin kişinin konakladığı İlimizin, turizm hareketliliğinde hak ettiği yerlere ulaşması ve turizm sektörümüzdeki kuruluşların bol kazançlı günler geçirmesi dileğiyle Turizm Haftasını tekrar kutlar saygılarımı sunarım.”diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi


