Skip to main content

Turizm haftası kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür Merkezinde dün saat 10.30’da düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin Eski çağlardan itibaren insanoğlu meraktan veya yeni yerleri görmek, yeni yerleri keşfetmek amacıyla ülke ülke, bölge bölge, köy köy dolaşarak yeni kültürleri farklı coğrafyaları tanımak istemesi nedeni ile turizmin var olduğuna dikkat çekti.
Turizmin ülke ekonomileri açısından devasa bir sektöre dönüştüğünü hatırlatan Çetin, “Zaman içerisinde seyahatler başka anlam ve meziyetler kazanmıştır. Gün geçtikçe ekonomik, sosyal ve kültürel kazanımlar getiren dev bir sektör olarak önemini arttırmıştır. Turizm sektöründe temel unsurlar görmek, tanımak, eğlenmek ve dinlenmek olarak öne çıkmış ise de İnanç, sağlık, ticaret, ziyaret vb. hususlarda insan hareketliliğini etkileyen diğer önemli unsurlardandır. Oldukça köklü bir tarihe, zengin doğal güzelliklere sahip olan Muş İlimiz turizm potansiyeli bakımından birçok avantaja sahiptir. Tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri, coğrafi konumu, insan unsuru buna müsaittir. Eski dünya medeniyetlerinden Urartular, Asurlar, Medler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, İlhanlılar ve Osmanlılar Muşta hüküm sürmüştür. Öte yandan şehrimiz; Ovası, Lalesi, Üzümü ile, Bulanık Ovasında konaklayan Telli Turnası ve Toyu, Hamurpet Gölleri ve Koğ Tepesindeki Güneşin Doğuşu, Kaz Gölü ve Kazan Gölündeki yaban hayatı ile her şeyden önemlisi Anadolulun tapusu olan Malazgirt Zaferi kazanıldığı yer Malazgirt ilçesi ile çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Muş’un zengin potansiyelinin tanıtımı için birçok proje geliştirildiğini belirten Çetin, “başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımızın desteği ile İlimizin zengin potansiyelinin tanıtılması ve mevcut tarihi ve doğal güzelliklerin korunması amacıyla birçok proje geliştirilmiş ve Sayın Valimizin talimatlarıyla uygulamaya konulmuştur. 2011 yılında İl Özel İdaremizce temin edilen ödenek ile 5 bin adet kitapçık, 10 bin adet broşür, 2 bin 500 adet çanta ve bin adet kapaklı dosya yaptırılarak yurt içinde katıldığımız fuarlarda İlimiz tanıtılmıştır. Yıllık ortalama 100 bin kişinin konakladığı İlimizin, turizm hareketliliğinde hak ettiği yerlere ulaşması ve turizm sektörümüzdeki kuruluşların bol kazançlı günler geçirmesi dileğiyle Turizm Haftasını tekrar kutlar saygılarımı sunarım.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin, Turizm Haftası ile ilgili şiirleri okumasının ardından müzik dinletisi sunuldu. Şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları ekibi gösterisini yaptı.
Törene, Vali Ali Çınar, Belediye Başkan Vekili Haydar Özmen, Jandarma Alay Komutanı Albay Fuat Kömürcü Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekrem Atalan siyasi partilerin temsilcileri, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri