Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 12 Haziran seçimlerindeki milletvekili aday listesi netleşti.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 24. dönem milletvekili adaylarını belirlerken delegenin tercihini dikkate aldı. 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den birinci sırada aday gösterilen Faruk Işık, temayül yoklamasında da 302 delegenin oyunu alarak birinci olmuştu. AK Parti’nin 2. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Muzaffer Çakar ise, temayül yoklamasında 48 delegenin oyunu almıştı. Temayül’de 273 oy alarak ikinci olan Mehmet Emin Şimşek ise 3. sıra milletvekili adayı olurken, 179 oy alarak dördüncü sırada yer alan Melik Emre de Ak Parti 4. sıra milletvekili adayı oldu.
Faruk Işık kimdir
“1963 Yılında Muş İli Konukbekler Beldesi’nde doğdu. İlköğrenimini Konukbekler’de, ortaokulu Muş İmam Hatip’te, liseyi ise Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Anabilim Dalında master yaptı. Sosyal olaylara olan ilgisi mastertez konusuna da yansıdı. ‘Türkiye’de İç Göçlerin Sebepleri ve Sonuçları’ konusunda tez hazırladı. Türkiye Elektrik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü İdare Amirliği görevinde bulundu. İstanbul Barosu’na bağlı olarak 1 yıl serbest avukatlık yaptı. İngiltere’nin Chester ve Brighton kentlerinde 1 “Dil ve Yönetim Organizasyonu” konusunda eğitim aldı. Mesleki kariyerine Bingöl Kaymakam adayı olarak başladı. Samsun 19 Mayıs, Sinop-Ayancık ve Burdur-Altınyayla ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı. Çankırı-Orta, Sinop-Saraydüzü ve Bolu-Cumayeri ilçelerinde Kaymakamlık; Şanlıurfa, Erzincan ve Ankara Vali Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. 22 Temmuz 2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti Muş 3. sıra milletvekili adayı olarak seçime girdi. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli konularda eğitim seminerlerine katıldı. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli; Feyza Dicle ve Muhammed Fırat adlarında 2 çocuk babasıdır.”
Doç. Dr. Muzaffer Çakar kimdir
“1965 Malazgirt doğumlu, evli ve 5 çocuklu olan Doç. Dr. Muzaffer Çakar, ilk ve orta eğitimini Malazgirt’te, lisansını ise; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü bitirdi. 1989 yılından bugüne kadar, Milli Eğitim Kimya Öğretmenliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde araştırma görevliliği, Atatürk Üniversitesinde araştırma görevliliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğretim görevliliği yardımcı Doçent Doktor, Doçent Doktor olarak çalışmış ve çeşitli yöneticilikler yapmıştır. Kendi bölümü ile ilgili ulusal ve uluslar arası yayınları bulunmaktadır. 19 defa TÜBİTAK yayın teşvik ödülü almış.”
Mehmet Emin Şimşek kimdir
1964 yılında Muş’ta doğan Mehmet Emin Şimşek, ilk, orta ve lise öğrenimini Muş’ta tamamladı. 1984 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’ne kayıt yaptıran Mehmet Emin Şimşek, 1988 yılında aynı üniversiteden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1988 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet yürüten ve iyi derecede İngilizce bilen Şimşek, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Şark Telgraf Gazetesi


