Döneminin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “İlk Yardıma İlk Adım”, Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV ve AstraZeneca işbirliğiyle 2007 yılından bu yana büyük bir başarı ile sürdürülüyor. “İlk Yardıma İlk Adım”, 4’üncü yılında son olarak eğitim verilen Muş, Bingöl ve Tunceli’deki okullarla birlikte toplam 68 ilde, 187 okula ulaşmış oldu. Eğitim verilen Öğrenci sayısı ise 34 bin 505’e ulaştı.
“Hayat Kurtaran Eğitim” olarak da adlandırılan ve aralıksız olarak sürdürülen “İlk Yardıma İlk Adım” projesinin son durağı, Muş, Bingöl ve Tunceli illeri oldu. 07 Mart Pazartesi günü Muş il merkezindeki Namık Kemal YİBO ve Alparslan YİBO’ya ulaşan “İlk Yardıma İlk Adım” ekibi, 08 Mart Salı günü de Bingöl il merkezindeki Ilıcalar YİBO ve Cumhuriyet Kız YİBO’da eğitim verdi. Ekibin 09 Mart Çarşamba günkü durağı ise Tunceli il merkezindeki Aktuluk YİBO ile Mazgirt İlçesi’ndeki Bulgurcular YİBO oldu. Büyük bir özveri ile yürütülen çalışmalarda “İlk Yardıma İlk Adım” ekibi, 3 günde 3 ile gidip, toplam 6 okulda ayrı ayrı eğitim verdi.
Gidilen okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ilk yardım eğitmenleri sözlü ve uygulamalı eğitimi ile başlayan ilk yardım eğitimi, Turbo ve arkadaşlarının maceralarını konu alan çizgi film ile pekiştirildi. Ardından öğrencilere, üç arkadaşın orman gezisinde başından geçenleri konu alan tiyatro gösterisi sunuldu.
Eğitirken eğlendiren tiyatro Oyunu ile öğrencilerin ilk yardım ile ilgili bilgilerin algılarında daha kalıcı yer alması sağlanıyor. Daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen kısa bir yarışma ile hem eğitimde verilen bilgiler tekrarlandı hem de kazananlara ödüller dağıtıldı. Eğitimin sonunda ise öğrencilere ilk yardım kitapçıkları, okullara ise tam donanımlı ilk yardım dolabı hediye edildi.
Sağlık ve eğitim alanındaki en uzun soluklu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinden biri olan “İlk Yardıma İlk Adım”da, YİBO öğrencilerinde temel bir ilk yardım bilinci oluşturuluyor. Bu özelliğiyle “Hayat Kurtaran Eğitim” olarak da adlandırılan “İlk Yardıma İlk Adım”, bu eğitime belki de en çok ihtiyaç duyan YİBO öğrencilerine, 4 yıldır ulaşmaya devam ediyor. “İlk Yardıma İlk Adım” projesinin 4’ncü yıl hedefi; “Türkiye’de 50 bin YİBO öğrencisi sayısını aşmak” olarak belirlendi.
Şark Telgraf Gazetesi


