21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri Muş’ta başladı.
İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Vergi Dairesi çalışanları daha sonra Defterdar Vekili Fahrettin Palaoğlu ile birlikte Vali Ali Çınar’ı makamında ziyaret ettiler. Fahrettin Palaoğlu ve Vergi Dairesi çalışanlarını kabul eden Vali Ali Çınar, verginin devlet ve millet için çok önemli olduğunu söyledi. Devletin vermiş olduğu kamu hizmetlerinin en büyük finansmanın vergiler olduğunu hatırlatan Vali Çınar; “Devletin hizmet vermesi için vergi koyması ve vergi alması şarttır. Bu çerçevede günümüzde kamu tarafından verilen kamu hizmetleri çok çeşitlenmiştir. Bu çeşitliliğe paralel olarak da finansman ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bu çeşitlenmenin sebebi ise ülkemizde gerek kamu sektörünün, gerek özel sektörün gerekse tüm vatandaşlarımızın gayretli çalışmaları ile müteşebbis ruhunun da gelişmesi ile ekonomik faaliyetlerde hızla artmaktadır. Bu sayede vergiye konulan faaliyetler artmakta, dolayısı ile ihtiyaç duyduğumuz kamu hizmetlerinin finansmanı vergilerimiz ile büyük oranda karşılanmaktadır” dedi.
Özellikle son yıllarda sağlık, eğitim tesisi ve yollar gibi birçok alanda büyük hizmetler yapıldığına dikkat çeken Çınar, vatandaşların birçok alanda rahat bir şekilde kamu hizmeti aldığını söyledi. Yapılan bütün hizmetlerin kanunlar çerçevesinde ödenen vergilerle gerçekleştiğini vurgulayan Çınar, özel sektör ve müteşebbislerin bir hayli gayretli olduklarını kaydetti.
Bir gazetecinin ihracattaki artış ile ilgili sorusuna yönelik açıklamalarda bulunan Çınar, Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta ta gerek vatandaşların gerekse özel sektörün girişimleri sonucu üretim ve ticarette bir artış olduğunu vurguladı. Yaşanan bu artışın başta ülke ekonomisi olmak üzere bölge ve Muş ekonomisine katkı sağladığını dile getiren Çınar, kalkınmanın ancak devletin desteği, özel söktürün girişimleri sonucu olabileceğine dikkat çekti. Yapılan çalışmalar hakkında Defterdar Vekili Fahrettin Palaoğlu’ndan bilgiler alan Vali Ali Çınar’a Vergi Haftası anısına plaket verildi. Şark Telgraf Gazetesi


