Skip to main content

Dağ kayağı eğitimi dün başladı

Muş Haber Fotoğrafı

4. Dağ Kayağı Temel Eğitimi, Muş’ta yapılacak. Eğitime kapsamında Muş’a gelen 10 ilden 30 sporcu ve TDF yönetim kurulu üyeleri Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan TDF Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal, 10 ilden 30 sporcunun katılacağı eğitimde dağcılara arama-kurtarma temel eğitimi, çığ eğitimi ve derin karda kayma eğitimi verileceğini söyledi.

Bu eğitimlerin Muş’ta düzenlenmesinin tesadüf olmadığını ifade eden Yüksel Ünal, bunda yönetim kurulu üyelerinin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Muş’un bu eğitimde pilot il olduğunu dile getiren Ünal; “Dağcılık Federasyonumuzun 2011 faaliyet programı gereği kış faaliyetlerinden ‘Dağ Kayağı Temel Eğitimi’ her zaman olduğu gibi bu yıl Muş’ta da başlatmış bulunuyoruz. 15 ilden yaklaşık 30 sporcu katılmaktadır. Bu faaliyetin sürekli Muş’ta olması temel eğitimin burada başlaması tesadüfi değildir. Dağcılık Federasyonumuzun yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın büyük bir etkisi vardır. Muş bizim için pilot bölgelerden biridir. Amacımız Doğu Anadolu’da doğa sporlarından biri olan dağ kayağını burada geliştirmektir. Bu faaliyet bir hafta boyunca devam edecektir” dedi.

Muş Dağcılık, Doğa Sporlar ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) Başkanı Mehmet Çağlayan ise, dağ kayağının çok önemli olduğunu söyledi. Arama kurtarmada dağ kayağının tercih edildiğini ifade eden Mehmet Çağlayan, dağ kayağının altında fok derisi olduğunu ve yokuş yukarı daha iyi gidildiğini kaydetti.

TDF tarafından 18-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek eğitimin ardından katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri