Skip to main content

Sinecem; çözüm bulacağız

Muş Haber Fotoğrafı

Şehir merkezindeki galericilerin il dışına çıkarılması için başlatılan çalışmalar hızlandırıldı. Daha önce Valilerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay oto galerilerin şehir dışına çıkarılması yönünde talimat vermişti. Muş’ta da bu kapsamda oto galerilere daha önce uyarılarda bulunan Belediye Başkanlığı tebliğ göndererek en geç Nisan ayına kadar şehir merkezindeki iş yerlerinin boşaltılması gerektiğini bildirdi.

Muş’ta faaliyet gösteren Sorumlu Sınırlı Muş Oto Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi üyeler dün Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem’i ziyaret ederek sorunlarını aktardılar.

Yer sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden galericiler, Belediye’nin yardımcı olmasını istediler. 10 galerici ile makamında bir araya gelen MTS Başkanı Sinecem, sorunun çözümlenmesi için Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüşeceğin ve gerekli kolaylığı sağlanması için ricada bulunacağını söyledi.

Sınırlı Muş Oto Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatif Bakanı Saim Keskeş ve beraberindeki galericiler gelişmeler hakkında Sinecem’e bilgi vererek, Belediye’nin arsa tahsisi edebileceğini veya galericiler için yer yaparak uzun süreli kiraya verebileceğini ifade ettiler.
Oto galericilerin sorunlarını dinleyen Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, “bilindiği gibi şehir merkezinde faaliyet gösteren oto galeriler il dışına çıkarılıyor. Belediyemizde bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. İş yeri sahiplerine tebliğ göndererek Nisan ayına kadar işyerlerini boşaltmaları gerektiğini iletmişler. Aynı zamanda odamızın üyeleri olan oto galericilerin mağdur olmaması için ne gerekirse yapacağız. Belediye Başkanımız Sayın Necmettin Dede’den randevu alarak üyelerimizin bu sorunlarını aktaracağız. Arsa tahsis edilmesi veya oto galericiler için yaptırılacak olan yerin kiraya verilmesi gibi önerilerimiz olacak. Belki de Belediye’mizin alternatif çözüm önerileri de var” diye konuştu.

Uygulamaya karşı olmadıklarını ancak sorunun çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Sinecem, “oto galerilerin il dışına çıkarılması yönündeki uygulamaya hiç kimse karşı çıkmıyor. Ancak galericilerimizi de açıkta bırakacak değiliz. Batman’da, Van’da Belediyeler sorunu nasıl çözüme kavuşturmuşsa bizde aynı yolu izleyebiliriz” dedi.

Muş’ta uzun yıllardır oto galerici olarak faaliyet gösteren Ömer Koyuncu adlı vatandaş, “il dışına çıkmak istiyoruz. Anca bize arsa tahsis edilmesini istiyoruz. Belediyemizin gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri