Muş Alparslan Üniversitesi yönetiminden öğrencilere sevindirici haber, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, öğrencilerin 15 Ocak’tan itibaren 1.50 kuruşa yedikleri yemek fiyatının 85 kuruşa çekildiği müjdesini verdi. Konu ile ilgili olarak makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan İnanç, 150 öğrenciye verilen yemek bursunu da 500’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
İmkânlar dâhilinde öğrencilere yönelik çalışmalarını sıklaştırmayı hedeflediklerini belirten İnanç, “bilindiği gibi Muş Alparslan Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin yemek ihtiyacı özel sektör tarafından karşılanıyor. Üniversite olarak bir öğrencinin yemek maliyeti 5.20 kuruşa denk geliyor. Biz, yemek ihalesini kazanan firmamıza, öğrenci başına bu bedeli ödüyoruz. Daha önce öğrencilerimizden bir öğün yemek bedeli olarak 1.50 kuruş alıyorduk, 15 Ocak’tan itibaren bir öğün yemek bedeli 85 kuruş olacak.”dedi.
YEMEK KALİTESİ DEĞİŞMEYECEK
Fiyatların ucuzlayacak olması nedeni ile yemek kalitesinde herhangi bir azalma olmasının söz konusu olmayacağını belirten İnanç, öğrencilere hem ucuz hem de kaliteli ve sağlıklı yemekler yedireceklerini taahhüt etti.
Yemek fiyatlarının ucuzlayacak olması nedeni ile yüklenici firmanın da herhangi bir zararı olmayacağını dile getiren İnanç, aradaki fiyat farkının Muş Alparslan Üniversitesi tarafından karşılanacağını belirtti. Yüklenici firmanın eski fiyat üzerinden yani 5.40 kuruştan yemek bedellerini tahsil edeceğini belirten İnanç, “buradaki fiyat artışının yüklenici firma ile bir alakası yok. Tamamen Üniversite yönetiminin öğrencilere daha ucuz yemek sunabilmek için başvurduğu bir yöntemdir. Aradaki fiyat farkı üniversite bütçesinden karşılanacaktır.”diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi


