İşadamları, yurt dışı gezisinin bir hayli faydalı olduğunu söyledi
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) organizasyonu ile düzenlenen Suriye gezisi devam ediyor. Türkiye’deki firmaların stantlarını gezen heyet, fuar alanındaki diğer işadamları ile görüşmelerini sürdürdüler.
Suriye’nin Şam kentinde bir süre önce kurulan Türkiye İşbirliği Kalkınma Ajansı’nı (TİKA) ziyaret eden DAKA heyeti buradaki yetkililerden bilgi aldı. TİKA ziyaretine Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahit Kandaşoğlu, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yadigar Korkmaz, Muş İl Genel Meclis Başkanı Muhittin Aytunç, MTSO Genel Sekreteri Hanifi Aydar, işadamı Muhittin Aytunç, Van, Hakkari ve Bitlis heyetinde bulunan yetkililer katıldı.
TİKA’nın Şam temsilcisi Metin Aslanbaş’ı ziyaret eden kalkınma ajansının çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Suriye’nin ve Şam’ın genel bilgileri ile ilgili olarak konuklarına bilgiler veren Aslanbaş, Suriye’nin son yıllarda kalkınma atağı içerisinde olduğunu söyledi. Ajans olarak daha çok tarihi ve kültürel alanlarda hizmet verdiklerini kaydeden Aslanbaş, kısa bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buradaki restoresi biten caminin açılışını gerçekleştirdiğini hatırlattı.
SINIR KAPISI SORUN OLMAKTAN ÇIKMALI
TİKA’yı ziyaret eden DAKA heyeti sınır kapsında yaşanan sıkıntıları anlatarak çözümlenmesi gerektiğini kaydettiler. Aslanbaş, sınır kapılarında bazen kısa sürede geçişlerin olduğunu ancak bazen de işlemlerin uzun sürdüğünü sözlerine ekledi. Her iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasından sonra gelişlerde ve gidişlerde artış olduğunu kaydeden Aslanbaş, son bir ay içerisinde Türkiye’den Suriye’ye 10 milyon dolayından vatandaşın gelip gittiğini söyledi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahit Kandaşoğlu, sınır kapılarında yaşanılan sorunun giderilmesi için gerekli adımı atacaklarını ve durumu rapor edeceklerini söyledi.
DAKA tarafından hazırlanan ziyaret anısı plaketi Van TSO Başkanı Kandaşoğlu tarafından TİKA temsilcisi Aslanbaş’a verildi. Heyet daha sonra hatıra resmi çektirerek TİKA’dan ayrıldı. Muş`un Sesi Gazetesi


