İnternet cafelerde, öğrenciler ve çocuklar dikkat çekiyor. Özellikle çok küçük yaştaki çocukların, internet cafelere çok rahat bir şekilde girmeleri ve saatlerini internet cafelerde harcamaları sakıncalar doğuruyor.
Uzmanlar bu konuda ailelere uyarılarda bulunuyorlar. İnternetin, doğru ve amacına uygun olarak kullanılması halinde çok önemli bir bilişim nimeti olduğunu vurgulayan Uzmanlar, “Maalesef bu konuda çocuklarımızı doğru yönlendirdiğimiz söylenemez. Çocuklarımız, internet kafelerde hem vakit öldürüyor, hem de kendilerini zararlı bir gelişim sürecinin içerisinde bulunuyorlar. Buna çok dikkat edilmelidir.” Diye konuştular. Tatildeki öğrencilerin internet imkanından tamamen uzak tutulması şeklindeki bir yöntemi kendilerinin de tasvip etmediklerini, fakat bunun bir kontrol mekanizması dahilinde yapılabileceğini kaydeden Uzmanlar, “Anne ve babaların internet kafeler konusunda çocuklarını devamlı takip ve kontrol altında bulundurmaları gerekiyor.
Günün önemli bir bölümünün bu tür mekânlarda geçirilmesi yerine, çocukların bilgilerini yenileme ve yeni şeyler öğrenme noktasında yönlendirilmeleri gerekiyor” dediler. Ailelerin, “Nasıl olsa tatil” diyerek, olayı geçiştirmemeleri çağrısında bulunan Uzmanlar, tatilde edinilecek kötü bir alışkanlığın, ilerleyen dönemlerde de nüksedebilecek bir hastalık olarak düşünülmesi gerektiğini kaydettiler. Küçük yaşlardaki çocukların, model olarak anne ve babalarını örnek alacaklarına vurgu yapan Uzmanlar “Yaz tatilinde çocuklarımızı sıkmadan, onlar için hazırlayacağımız kitap okuma programıyla onlara bir alışkanlık kazandırabiliriz. Anne ve babalar, internete de kısıtlı ve kontrollü bir zaman ayırdıktan sonra kitap okuma konusunda çocuklarına örnek olmalıdırlar. Günün belirli bir saatini ailece kitap okumaya ayırmalı, çocukların bunu bir alışkanlık haline getirmeleri sağlanmalıdır. Kuşkusuz bu bakından anne ve babanın yüklendiği görev çok büyüktür.” ifadelerini kullandı. Muş Ovası Gazetesi


