Skip to main content

Öğrencilere süt dağıtıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Tarım İl Müdürlüğü, ’16 Ekim Dünya Gıda Günü’ münasebetiyle öğrencileri gıda konusunda bilgilendirerek süt dağıttı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebetiyle Tandoğan Köyü İlköğretim Okulu’nda gıda konulu seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde ilköğretim çağındaki çocuklara gıda konusunda bilgiler aktarılırken, süt dağıtımı da yapıldı. Seminere katılan Tarım Müdürü Murat Yıldız ile Kontrol Şube Müdürü Mehmet Aydın öğrencilere çeşitli bilgiler aktardılar.

Seminerde konuşan Tarım Müdürü Murat Yıldız, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak kabul ettiğini söyledi. Yıldız; “Her yıl FAO tarafından belirlenen farklı bir tema belirlenmekte ve dünya genelinde yaşanan gıda sıkıntısı gündeme taşınmaktadır. 2010 yılında da belirlenen “Açlığa karşı Birleşelim” olmuştur” dedi.

Yıldız; “Bakanlığımız tarafından hazırlanan 2010 yılı için “Açlığa Karşı Birleşelim” temalı video gösterimi yaptık. Bu gösterimde dünyada fakirlik, kuraklık, deprem, sel gibi çeşitli doğal afetler sonucunda açlığın tehdit oluşturduğu ve açlık tehlikesine karşı fakirliğin önüne geçilmesi için ulusal ve uluslararası tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörün birlikte çalışması gerektiği ve gerekli önlemlerin alınması konuları üzerinde çocuklara bilgilere aktardık. Açlığa karşı birleşelim teması altında gıda israfının önlenmesi gerektiği özellikle vurguladık. Yine gıda paylaşımı ve dengeli beslenme ve gıda güvenliği konularında çeşitli bilgiler verdik. Gıda israfının önlenmesi, dengeli beslenme ve gıda paylaşımı konularının sadece dünya gıda gününde değil yılın tüm zamanlarında hatırlanması ve gereğinin yapılması gerektiği vurguladık” diye konuştu.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri