Skip to main content

18 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari’de öldürülen imamın ölümünün araştırılması için Başbakan’a çağrıda bulundu.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Nurettin köyünde Bruki ve Şeyh Haseni aşiretleri arasında 18 yıl önce başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Malazgirt’teki bir otelde gerçekleştirilen barış törenine BDP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Malazgirt Belediye Başkanı Nuri Balcı, kanaat önderleri, aşiret mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Barış töreninde bir konuşma BDP’li Sırrı Sakık, bir ay içerisinde 4 kan davasını barışla sonuçlandırdıklarını söyledi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da yüklenen Sırrı Sakık; “Başbakan BDP’nin barışta uzak olduğunu söylüyor. Peki, biz burada Başbakana seslenmek istiyoruz. Sayın Başbakan kör mü, bunları görmüyor mu” dedi.

Hakkari’deki imamın ölümüne de değinen Sakık , “Başbakan Hakkari deki imamın ölümünden bahsediyor. Eğer başbakan samimiyse gelsin bir araştırma komisyonu kuralım. Hakkari’de ki imamın da 10 sivil vatandaşın katledilmesini de araştıralım. O zaman başbakanın güveni ortaya çıkacaktır. Dünyanın neresinde bir şey olursa başbakan direkt PKK ve Kürtleri hedef göstermektedir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Bruki ve Şeyh Haseni aşiretlerinin fertleri Kuran-ı Kerim’in altında geçtikten sonra birlerine sarılarak barıştılar.

1992 yılında Nurettin köyünde Bruki ve Şeyh Haseni aşiretleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan kavgada 7 kişi hayatını kaybetmişti.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri