Muş’un Kırköy Beldesinde yaşayan 21 çocuk annesi Gülpaşa Bacura tüm kadınlar gibi hayatını sürdürmeye çalışıyor. Fakat Gülpaşa Bacura yokluk içinde 21 çocuğuna bakmaya çalışırken onların eğitim almalarına da büyük özen gösteriyor.
Muş’un Kırköy Beldesinde yaşayan bir kadın, bir rekora imza atmış durumda. 16 yaşında Selahattin Bacura ile evlenen Gülpaşa, 21 çocuk yaptıktan sonra önlemini aldı. 48 yaşına kadar geçen hayatında 21 çocuğu dünyaya getiren anne Bacura’nın, 8 kız çocuğu 13’te erkek çocuğu bulunuyor. Babadan kalma evde oturan Bacura ailesinin en büyük sıkıntısı ise yoksulluk. 21 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren ailenin tek desteği Kırköy Belediyesinde çalışan Baba Selahattin Bacura’nın aldığı maaş.
5 KİLO ŞEKER İKİ GÜN GİDİYOR
Anne Gülpaşa Bacura: “Büyük zorluk çekiyoruz. Eşimin maaşının bir bölümüne icra geldi. Bu nedenle maaşı bize yetmiyor. Özerli bir kızım var. Onun üzerinden aldığımız maaşla evimizin geçimini yapıyoruz. Ben bir hata yaptım 21 çocuk doğurdum. Fakat çocuklarımı hiçbir zaman aç bırakmadım açıkta bırakmadım. Onların temizliği ve bakımı ile ilgilendim. Çocuklarımın hepsi okula gidiyor. Onların eğitim almasını istiyorum. Ben eğitimsiz ve bilgisizdim 21 tane çocuk doğurdum. Onlar benim gibi olmasın. Bu gün eve aldığımız beş kilogram şeker sadece iki gün gidiyor. Bir çuval un bir çok aileye bir ay idare ederken, bizde üç beş günde bu bitiyor. Çok çocuk doğurmak marifet değil onları bakmak marifettir. Benim şu anda ki aklım olsa bu kadar çok çocuk doğurmazdım. Babadan kalma derme çarpma bir evde oturuyoruz. Evimizin iki odası var. Bir odada biz yatıyoruz. Diğer odada çocuklar yatıyor. Çocuklarda bu durumdan rahatsız fakat yapacak bir şey yok” dedi.
AKLIM BAŞIMA GELDİ
59 yaşındaki Baba Selahattin Bacura: “21 çocuktan sonra aklım başıma geldi. Doktora giderek önlemimizi aldık. Fakat iş işten geçmişti. 21 çocuğumuz var bunlara bakmak için eşimle birlikte seferber olduk. 21 çocuk birde biz benim maaşım ve özürlü kızımın maaşına bakıyoruz. Bence benim eşim yılın kadınıdır. O tam bir Anadolu kadını gibi çocuklarına baktı. Onların sağlıklı sıhhatli büyümesini sağladı. Fakat çocuklar büyüdükçe masrafları arttı. Bütün çocuklarımı okula gönderiyorum. Onlara her yıl önlük, kıyafet alamasam da eğitim almalarını sağlıyorum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle bu kadar çocuk yapmazdım. Dünya kadınlar gününde eşimi kutluyorum” dedi.
Muş Ovası Gazetesi


