Skip to main content

Bin yıldır sevinçlerimiz aynı

Muş Haber Fotoğrafı

Malazgirt Zaferi’nin 939’ncu yıl kutlama törenlerinde konuşan Malazgirt Belediye Başkanı M. Nuri Balcı, “Geçmişten bugüne baktığımızda, bin yıla yakındır birlikte yaşamış bu toplumun sevinçleri hep aynı olmuştur” dedi

Malazgirt Zaferi’nin 939’ncu yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama törenlerinin açılış konuşmasını yapan Malazgirt Belediye Başkanı M. Nuri Balcı, “Malazgirt, Bizans Ordusu ile Selçuklu ordusu arasında geçen büyük bir meydan savaşına tanıklık etmiştir. Sultan Alparslan’ın yerli halkın desteğini alması, bu zaferi kaçınılmaz kılmıştır. Her milletin tarihinde bir dönüm noktası olduğu gibi, Türklerin de tarih sahnesindeki dönüm noktası olmuştur” dedi.

Türklerin ve Kürtlerin tanıştıkları günden bu yana iki kardeş halk olduğunu söyleyen Balcı, “Selçuklu ordusunun yoğun bir Kürt desteğini aldığını, tarihçi “Rene Grousset” “Sıbt’ul–Cewzi” ve “Michele Psellus” da doğrulamaktadır. Sultan Alparslan’ın “eğer 20 bin Kürt süvarisi olmasaydı, ben bu savaşı kazanamazdım sözü, bu topraklarda kardeşliğe sadakate verilen önemi en iyi şekilde açıklamaktadır. Aynı kardeşlik ve sadakat Kurtuluş Savaşında da gösterilmiştir. Mustafa Kemal’in omuz omuza çarpışan bu iki kardeş halka müteşekkir olduğu birçok konuşmasıyla tarihe meclis tutanakları ile kaydedilmiştir.
Verdiğimiz bu iki örnekten şu sonuca varabiliriz. Türkler ve Kürtlerin tanıştıkları günden bugüne iki dost değil, iki kardeş halk olarak tarihteki görevini yerine getirmiştir.
Geçmişten bugüne baktığımızda, bin yıla yakındır birlikte yaşamış bu toplumun sevinçleri hep aynı olmuştur. Kürt sorununun bugünlerde her kesim tarafından konuşuluyor olması bizleri sevindirmekte ve ümitlendirmektedir. Bu coğrafya hepimize yetecek büyüklükte ve zenginliktedir. Herkesin ve herkesimin barışa ve kardeşliğe katkı sağlaması insani ve ahlaki bir görevdir. Belirli dönemlerde bu kardeşlik sözleşmesinin yenilenmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Bir atasözümüz “eski dost düşman olmaz!” diyor. Bırakın düşman edilmeye küskün olunması bile büyük bir kayıptır. Geçmiş acılarımızı ve yaralarımızı hep birlikte sarabilmemizin ilk adımı; çoğulcu, demokratik farklılıkları zenginlik olarak gören yeni bir sivil anayasanın yapılması olacaktır” dedi.

RAMAZAN AYI BARIŞA VESİLE OLSUN
Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramının barışa vesile olmasını dileyen Balcı, “Bu ülkenin tüm evlatlarının kucaklaşmasını ve anaların gözyaşlarının dinmesini sağlamak boynumuzun borcudur. Gençlerimiz, sebebi olmadıkları bu anlamsız kavganın bedelini canıyla ödesin istemiyoruz! İnşallah bu Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı barışa, kardeşliğe ve özgürlüklere vesile olur” diye konuştu.
Törenlere Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Ak Parti Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri