İçişleri Bakanı Beşir Atalay büyük bir hayranlık duyduğu 11 yaşındaki terzi çırağı Osman’a eğitimine devam etmesi halinde bir dahaki gelişinde takım elbise diktireceğini söyledi.
Çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Muş İl Başkanlığı binasının bulunduğu Büyükkent Pasajı’na gitti. Partililer bir araya geldikten sonra çıkışta vatandaşların da sorunlarını dinledi. AK Parti Muş İl Başkanlığından çıkarken alt katta bulunan terzi dükkanına giden Bakan Atalay, burada terzi çırağı olarak çalışan 11 yaşındaki Osman Eres ile bir süre sohbet etti. Minik Osman’ın ayak ayaküstüne atarak dikiş işlemine devam etmesini büyük bir hayranlıkla takip eden Bakan Atalay, hem minik Osman ile hem de ustası Halit Topdemir ile bir süre sohbet etti.
Osman’ın mutlaka eğitimine devam etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Beşir Atalay, “ne olursa olsun Osman okuluna devam etmelidir. Eğer Osman okuluna devam ederse bir dahaki Muş ziyaretimde Osman bana bir takım elbise dikecek” dedi.
Osman’ın ustası Halit Topdemir’den takım elbiselerin fiyatını sora Bakan Atalay, işlerin nasıl olduğunu sordu. Daha sonra Bakan Atalay’a sorunlarını aktarmak isteye vatandaşlar iş merkezinin koridorlarını doldurmaya başladılar.
Bir vatandaşın şehit olan asker ve polislerin çocuklarının yararlandığı imkanlardan koruyucu çocuklarının da yararlanmak istediğini ve Bakan Atalay’dan bu alanda destek istedi. Bakan Atalay’da bunun için gereli talimatı vereceğini ve köy korucularının çocuklarının da polis olmaları için gerekli kolaylığın sağlanacağını kaydetti. Topkan Haber Ajansı


