Skip to main content

Okullar teknoloji ile donatıldı

Muş Haber Fotoğrafı

İlimizin tüm okullarında bulunan bilgi ve teknoloji sınıflarında kullanılmasında sıkınca olan ve demode olan bilgisayar ve değer teknoloji malzemeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilendiği öğrenildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fiziki olarak sekiz dersliği bulunan ve bilgisayar teknoloji sınıfları olan, fakat teknoloji sınıflarındaki bilgisayarları eski ve demode olan okulların bilgisayar malzemeleri yenilenerek öğrencilere daha iyi şartlar altında eğitim görmeleri sağlandı.

İlimizde şu ana kadar 95 İlköğretim, 29 Orta öğretim olmak üzere 132 Bilgi Teknolojileri sınıfı kurulmuştur. Fiziki olarak sekiz dersliği bulunan tüm okullarımız BT Sınıfları ile donatılmıştır. 25 okullumuzda internet bağlantısı var iken. 2008 yıllında toplam 408 ADSL ve VSAT bağlantısı daha yapılmıştır. Eğitime % 100 Destekten 7 BT sınıfı, 112 Adet bilgisayar bağışlanmıştır. Daha önce kurulan ancak demode olan bilgisayar laboratuarları da 2008 yılında yenilendi. TEDP Projesi ile hibe alınan Seyyar Bilgisayar Laboratuarı aracımız BT sınıfı olmayan okulları gezerek buradaki öğrencilerde eğitimden geçirilmektedir. İlimizdeki okullarımızda toplam 5.985 Bilgisayar mevcuttur.

EĞİTİM SEVİYESİNDE YÜKSELME
İlimizin eğitim seviyesinin yükselmesi ve eğitimde istenilen seviyeye gelinmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün,  öğrencilerin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için bütün imkânları zorlayarak kalite artışının ilerlemesi için her türlü imkânı sağladığı görüldü. Bu kapsamda Muş İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okuma seviyesinin yükseltilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli olan bütün çalışmaları başlattıklarını belirterek, ilimizin eğitim seviyesinde her geçen gün bir artış olduğunun gözle görülür bir seviyeye geldiğini dile getirdi.

Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların lise öğrencilerine karşı daha başarılı olduğunu belirten Bayraktar, “ ilköğretim çağındaki öğrencilere bir şeyler vermeye çalıştık ve başarılı olduk. Lise öğrencilerine müdahale ettiğimizde artık çok geç olmuştu. Çünkü mesleki alanda yeterli seviyede oklumuz yoktu ama bu gün okullarımız idareciler ve öğrenciler Avrupa’ya proje kabul ettirdiler.” şeklinde konuştu.
Mesleki alanda verilen eğitim öğretimin çok önemli olduğuna değinen Milli Eğitim Müdürü Bayraktar, bu kapsamda ilerleyen yıllarda bu başarının artık herkes tarafından hissedilebilir bir hale geleceğini ifade etti. Ayrıca kısmı oranda öğretmen açığının kapandığını dile getiren yetkililer, 2010 yılında kapalı olan okul ve boş geçen derslerinin bulunmadığını ifade ettiler. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri