Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Başarı Değerlendirme Sınav’ında Türkiye birinciliğini paylaşan Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 3 öğrencisine 600 adet kitap gönderildi. BDS sınavında Türkiye birincisi olan öğrencilere Analiz yayıncılık 600 adet soru bankası ve test kitabi hediye etti.
Öğrencilere gönderilen kitapları ise Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve YİBO Müdürü dağıttı. Öğrencilerin başarısını tebrik eden Varto İlçe Milli Eğitim Aktaş, bu başarının diğer öğrencileri motive ettiğini söyledi. Mayıs 2010 tarihinde yapılacak olan Başarı Değerlendirme Sınavı’nda daha çok başarı beklediklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ataş, “Başarı Değerlendirme Sınavında Varto YİBO okulumuzda 3 öğrencimiz Türkiye Birinciliğini paylaştı. Bu birincilik bizi oldukça sevindirdi. 110 bin öğrencinin arasında ilçemiz de 3 birincinin çıkması bizi daha çok heveslendirdi. Çocuklarımızın başarısından dolayı Analiz Yayıncılık 600 adet çeşitli kitap hediye etti. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Varto’da üç öğrencimizin başarılı olması diğer öğrencilerin ders konusunda motive edip ders çalışmalarını tetikledi. Şu anda okullarda öğrencilerimiz tatlı bir rekabet içine girdiler ve daha fazla derslerine önem vermeye başladıklarını öğrendik. İlçemizde bir toplantı yaptık. Üçüncü sınıflarımız özellikle başarı neticesinde açık ara önde götürüyor. Umarız bu başarıları da devam eder ve Mayıs ayında yapılacak olan başarı değerlendirme sınavında yine büyük başarılar getireceklerine inanıyoruz” dedi.
Öğrencilere kitaplarını dağıtan Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Mehmet Sever, sadece Başarı Değerlendirme Sınavı’ndan derece beklemediklerini bu başarıların devam etmesini istediklerini söyledi.
Okul Müdürü Sever, “bir kişi bile başarılı onlunca bir okulun tüm öğrencilerini ne kadar etkilediğini sizlerde gördünüz. Analiz yayıncılık okulumuzda bir öğrencinin Türkiye birincisi olması nedeniyle okulumuza 600 soru bankası ve test kitabi hediye etti. Kendilerin teşekkür ediyoruz. İnanıyorum öğrencilerimizin başarıya karşı mücadele ettiklerini ve bu başarıyı daha ileri seviyelere götüreceklerdir” dedi. Muş Ovası Gazetesi


