Almanya çalıştayına katılan koordinatör ekip 3 ayrı ülkeden toplam 20 kişinin katılımı ile oluşturulan proje çalıştayının sona ermesi ile birlikte Muş’a dönüş yaptı.
Muş Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve okul Aile Birliğinin hazırlamış olduğu Parent School (Veliler okulu) projesinin 3. Çalıştayı 01-05 Mart 2010’da Almanya’nın Chemnitz şehrinde yapıldı. Katılımcı koordinatör ekip 3 ayrı ülkeden toplam 20 kişilik oluşturulan çalıştayın sona ermesinin ardından Muş’a dönüş yaptı.
Almanya’da yapılan ve Muş Endüstri Meslek Lisesinin koordinatör olduğu bu proje çalıştayına ilimizden Okul Müdürü Şeyhmus Yentür, Müdür Başyardımcısı Ekrem Erliğ, Proje Yöneticisi Murat Aykan, İngilizce Öğretmeni Özlem Aşçı, Okul Aile Birliği Başkanı Kenan aşar, Başkan yardımcısı Gönül Özdilli, Okul Aile Birliği Eski Başkanı Felemez Sinecem ve Okul velisi Ahmet Şavlı katıldı.
01/05 Mart 2010 tarihlerinde Almanya’da 3 ayrı ülkeden 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen proje çalışmalarının il koordinatörlüğünün başarılı bir şekilde yapıldığını belirten Okul Müdürü Şeyhmus Yentür yaptığı açıklamada; “Okulumuz özellikle veli eğitimi ve ev ziyaretlerinde ki kazanımlarını koordinatörü olduğu Parent School(veliler okulu) projesi ile Almanya ve Litvanya’ ya anlatmıştır. Bu tür ortaklık projeleri okulumuz için büyük bir deneyimdir. Ayrıca bu projeler için okulumuzda devamlı çalışmalar yapılmış ve yapılacaktır. Bizler 4. çalıştay için Litvanyadan 4 ve Almanya’dan 5 kişinin katılımı ile 01-05 Haziran 2010 da Muş ilinde 4. çalıştay hazırlıklarına şimdiden başlatarak, bu misafirlerimize okul- veli ilişkilerini en iyi şekilde alalatacağımıza inanmaktayız” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Kenan Aşar ise; “Okul Aile Birliğimizin bu ulusal projede yer alması büyük bir başarıdır. Projenin 1 haftalık 3.buluşması olan Almanya çalıştayına yönetim ekibimizle katıldık. Ben inanıyorum ki Muş İlimiz ileri süreçte bu kazanımlar ile velilerin eğitiminde büyük bir atılım yapacak ve bu projeden aldığımız bilgi ve tecrübeleri okulumuz velileri ile paylaşarak okulumuzu daha da geliştireceğimizi hedeflemekteyiz” dedi.
Proje Koordinatörü Murat Aykan’da uyguladığı projeye yönelik yaptığı değerlendirmesinde, “Muş ilinde bu tür projelere öncelik verilecektir. Okul Aile Birliği adına yürütmüş olduğumuz bu proje ile ilk defa okul velilerimizden 4 kişi Almanya’ya götürülerek Veli-Öğrenci ve Okul ilişkilerini yakından görmelerine fırsat tanınmıştır. Projenin web sitesi ve sonuç kitapçığı hazırlama aşamaları tartışılarak bunların son şekli verilmiştir. Ayrıca Bu 3. Almanya çalıştayında Türkiye, Almanya ve Litvanya da Okul veli ilişkileri ve Ailelerin yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılarak sorunlar tespit edilmiş ve toplantı sonunda bu sorunların çözümü için aileler öğrencileri ile ilgili anında bilgilendirilecek, ailelere bilgisayar eğitimi verilecek, madde bağımlısı çocuklara okulda ve evde psikolojik destek sağlanacak, ailelerin seminer ve konferanslar ile bilgilendirilmeleri sağlanacak, aileler ve okul yöneticileri toplanarak öğrencilerin sorunlarını tartışarak çözecek, işsiz aileler mesleki kurslardan geçirilerek iş piyasasına yönlendirilecek şeklindeki kararların alındığını belirtti.
Günaydın Muş Gazetesi


