Skip to main content

Köylü gece nöbetinde

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Hasköy İlçesine bağlı Koç köylüleri, artan hırsızlık olaylarına karşı silahlı nöbet tutmaya başladılar. Köylerinde son dört ay içinde 60 koyun çalınması nedeniyle, köylüler soğuk havaya aldırış etmeden, sabaha kadar silahlı nöbet  tutuyorlar.
 
Son dört ayda 60 yakın hayvanları çalınan Koç köylüleri, çareyi sabaha kadar nöbet tutmakta buldular. 400 nufüsu olan Koç Köyünde, dört ay önce başlayan hırsızlık olayları, dur durak bilmedi. Köylüler de sabaha kadar silahlı nöbet tutmaya karar verdiler. Her gece altı kişi köyün sokaklarında soğuk havaya aldırış etmeden nöbet tutmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde köyde yeni bir hırsızlık vakası yaşandı. Nöbet tutan köylüler, köye yaklaştığında farlarını söndüren bir aracı fark ettiler. Araçtan inen üç hırsızlık zanlısı, köyün içinde nöbetçiler tarafından kıskıvrak yakalandı. Yakalanan üç hırsızlık zanlısı, köylüler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, Jandarmaya teslim edildi. Mahkemeye çıkan üç zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Köy Muhtarı Kerem Türkmen, hırsızların yakalandığı yeri gösterirken, gözlerindeki tedirginlik halen yerini koruyordu. Köylü hırsızların yakalanması ile nöbeti bırakmadı. Bu defa nöbetçi sayısı arttı. Kalaşnikof marka silahları ile nöbetçiler köyün dört bir yanına dağıldı. Kimi pencerenin camından etrafı gözetledi, kimi ise bir köşeye sinerek gelecek olan hırsızları beklemeye başladı. Diğer nöbetçiler ise, nöbet yerlerinde bir asker edası görev yaptılar. Köye mesken haline getiren hırsızlar, o üç hırsızın serbest bırakılmasından iki gün sonra yine köye dadandı. Köyün yakınına kadar araçla gelen hırsızlar, daha sonra yaya olarak köyün içine girmeye çalıştı. Fakat nöbetçileri göre hırsızlar kaçmaya başladı. Yine üç kişi gördüklerini belirten Köy Nöbetçileri “arkalarından koştuk. Ama yakalayamadık. Biz de arkalarından havaya ateş ederek onları korkutmaya çalıştık” dediler.
 
Koyunları çalınan bir kadın ise bir an önce hırsızların bulunması için dert yandı. Bir diğeri ise 40 koyununu çalındığını belirterek bu çilenin bitmesini istedi. Köyde ilginç olaylar da yaşandı. Köy Muhtarı Kerem Türkmen yaptığı açıklamada “köyümüzde cenaze vardı. Bu nedenle herkes cenazeye geldi. Bunu fırsat bilen hırsızlar köyün yakınında bulunan sürüden koyunları alarak sırra kadem bastılar” diye konuştu.
 
Yetişkinlerin yanı sıra köydeki hırsızlık olaylarını, köyde yaşayan küçük çocuklar bile algılamış durumdalar. Köyün çocukları köy sokaklarında ellerinde sopa ile gezerek, gelecek hırsızların gözünü korkutmak istiyorlar.
 
Köydeki herkes aslında tedirgin. Kadınlar ellerinde silahla nöbet bekleyen eşleri için korkuyorlar. Fakat yapacak bir şeyleri de yok. Eşleri sokakta köye hırsız gelmesin diye beklerken, kadınlar ise ağırlarını sık sık kontrol ediyorlar.
 
Cevat Danış Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri