Üçevler Köy Gurubunun yol çilesi bitti. Vali Erdoğan Bektaş, Muş’un kanayan yarası haline gelen Üçevler gurup köy yollarında yaşanan sıkıntının sona erdiğini ifade etti. Vali Erdoğan Bektaş, yılın 6 ayı sürekli kar altında kalan Üçevler Gurup köy yollarının yapılan çalışmalar sonucunda artık kullanılmadığını söyleyerek, Kulp- Üçevler güzergâhında yapılan yolun sürekli açık olduğunu da sözlerine ekledi. Özel idare ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalara rağmen bir türlü açılamayan ve tipi nedeni ile sürekli kapanan Üçevler yolunun kış aylarında kullanılmadığını belirten Bektaş, “eski yol artık kullanılmıyor. Yeni yapılan yol ise oldukça iyi bir yol. Biraz yeni tabii ki ufak tefek sıkıntılar olacak. Bu gün Özel İdareye ait Tır, o yoldan gidip bölgede bulunan greyderimizi alıp getirdi. Yanı o yolda greyder gidiyorsa hiçbir sıkıntı yok demektir” dedi.
KIŞ AYLARINDA ULAŞIM SAĞLANAMIYORDU
Muş’ta yıllardır çözüme kavuşturulamayan Üçevler Grup köy yolu artık kış aylarında kullanılmıyor. Üçevler grup köy yollarında kış aylarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yıllardan beri verilen mücadelelerin sonuç vermemesi nedeni ile arayış içerisine giren Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Üçevler-Kulp yolu arasında yapılan yolun tamamlandığını ve sürekli açık olduğunu belirtti. Yolda herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade eden Bektaş, “ yeni olmasına rağmen oldukça iyi bir yol. Açıkçası bu kadarını tahmin etmiyorduk. Ama şuan o yolda hiçbir sıkıntı yok. Yağışlar nedeni ile bazı sıkıntılar zaman zaman olabiliyor. Bunlarda yolun iyice oturması ile son bulacak” şeklinde konuştu. Kış aylarında ulaşımın çileye dönüştüğü gurup köy yollarında karla mücadele çalışmalarının sonuç vermediği, açılan yolun kısa bir süre sonra tekrar kapandığı bilinirken bu güne kadar köy yolunun açık tutulması için verilen çalışmaların olumlu sonuç vermemesi Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ı harekete geçirdi. Yaz aylarında yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açılan yol sayesinde artık Üçevler gurubunda bulunan vatandaşlar köylerine rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar.
ŞU ANDA SIKINTI YOK
Bölgenin kanayan yarası haline gelen ve yılın 6 ayı karla kaplı olan yolun artık sadece yaz aylarında kullanılacağını söyleyen Muş Valisi Bektaş, “Üçevler gurup köy yolumuz artık sadece yaz aylarında kullanılacak. Biz o bölgede artık kış aylarında çalışma yapmayacağız. Vatandaşlarımız kış aylarında yeni yapmış olduğumuz yolu kullanacaklar” şeklinde konuştu. Üçevler Bölgesinin gerek asayiş gerek bölgedeki ekonomik potansiyelin değerlendirilmesi acısında cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Erdoğan Bektaş, Yapılacak olan çalışmalar sonrasında kış aylarında ulaşımın mümkün olmadığı bir bölgeye hem yaz aylarında hem de kış aylarında rahatlıkla ulaşılabileceğini söyledi. Kış aylarında bölgede bulunan köylerde çok fazla kişinin bulunmadığını fakat devletin her konuda vatandaşına hizmet etmesi gerekçesi ile yaşanan sıkıntıların son bulması acısından yeni yol yapıldığını ve yolun tamamlanıp ulaşıma açık olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, Üçevler Kulp yolu güzergahından, çok rahat ulaşım sağlandığını dile getirdi. Kar yağışının az olması nedeni ile Gazetecileri, yolda inceleme yapmaya davet etmediğini hatırlatan Bektaş ise, “ kar az yağdı. Onun için basın mensupları ile yolda inceleme yapamadık. Kar biraz daha fazla yağarsa yolda inceleme yapıp durumu hep birlikte göreceğiz” dedi.
Muş Ovası Gazetesi
Muş yolcu otobüsü Lice’de devrildi: 1 ölü,…
Nisan 21, 2026 10:28 AM


