Muş’ta etkili olan kar yağışından dolayı 16 araç ve araçların içerisinde bulunan 65 kişi mahsur kaldı.
Muş-Kulp karayolunun 37. kilometresindeki Kozma Dağı mevkiinde etkili olan kar ve tipi yüzünden Diyarbakır sınırında mahsur kalan 65 kişi Karayolları Muş Şube Şefliği ekipleri tarafından 4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Kozma Dağı mevkiinde ekiplerin sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladığını belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, kar yağışıyla birlikte ekipleri seferber ettiklerini söyledi. Özellikle Muş-Kulp karayolunda şiddetli yağış ve tipiden dolayı sıkıntılı anlar yaşadıklarını kaydeden Ömeroğlu, Kozma Dağı mevkiinde mahsur kalan 16 aracı kurtardıklarını belirtti.
Mahsur kalan bir konvoyu kurtarmaya gittiklerini ifade eden Ömeroğlu; “2 bin 200 rakımlı Kozma Dağı mevkiinde özellikle Diyarbakır bölgesinden gelen araçlar burada mahsur kalıyorlar. Sabah saatlerinde 4 aracı kurtardık. Şu anda yeni bir ihbar aldık ve 5 araçlık bir konvoy daha Muş-Diyarbakır sınırında mahsur kaldığı bildirildi. İş makinelerini o bölgeye yönlendiriyorum. Bir yandan yol açarken diğer yandan da tuzlama çalışmalarına başlayacağız. Özellikle bu bölgeyi sürekli kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Araçlar zincirsiz yol çıkmış. Bu bize büyük sıkıntı yaratıyor” dedi.
Fransa’da hayatını kaybeden Hanım Kavşut adlı bir bayanın cenaze törenine katılmak üzere yola çıkan 7 araçlık konvoy yoğun kar yağışından dolayı Şenyayla bölgesinde mahsur kaldı. 4 saat mahsur kaldıklarını belirten Reşit Çelik, “Bir akrabamız Fransa’da vefat etti. Uçakla Muş’a getirildi. Biz de cenaze törenine katılmak üzere 15 araçla yola çıktık. Bazı araçlarımız zincir olmadığı için yolda mahsur kaldı. Telefonlarımızla irtibat kuramadık. Biz de gidebilen araçlarla yola çıktık ve karayolları ekiplerine bilgi verdik. Şu anda ekipler bizi kurtarmak için buraya ulaştı. Biz Diyarbakır il sınırında mahur kaldık. Diyarbakır ekiplerinin müdahale etmesi gerekirken, Karayolları Muş Şube Şefliği bölge gözetmeksizin bizi kurtarmaya geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu
Mehmet Sıddık Aslan isimli minibüs sürücüsü ise, 9 yolcusuyla yola çıktığını ve Kozma Dağı mevkiinde mahsur kaldığını söyledi. 3 saattir mahsur kaldıklarını ve aracının arızalandığını söyleyen Aslan, ekiplerin çalışmaları sonucu aracını kurtardıklarını kaydetti. Muş`un Sesi Gazetesi


