Geçtiğimiz günlerde Muş’ta etkili olan fırtınadan dolayı mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Vali Erdoğan Bektaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını tamamladığını açıkladı.
Saatte 120 kilometreye ulaşan fırtınanın Muş’ta yaklaşık 800 binada hasara neden olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, meydana gelen hasarların tespit edilmesi için kurulan hasar tespit komisyonunun çalışmalarını tamamladığını söyledi. Gelecek olan yardımların periyodik olarak dağıtılacağını ifade eden Vali Bektaş, “herkesin hasarını karşılayacak durumda değiliz. Hasar tespit komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda yardımları dağıtacağız. Ancak herkesin bütün masrafını karşılamamız mümkün değil” dedi.
Makamında gazetemize konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, meydana gelen fırtınadan dolayı Muş’un afet bölgesi ilan edilmediğini söyledi. Vali Bektaş, “Muş’un afet bölgesi ilan edilmesi halinde biliyorsunuz İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Belediye Başkanlarına bir bütçe aktarılıyor. Bu kanunla olur. Ancak Muş’ta meydana gelen fırtınadan dolayı zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Mağdur olan vatandaşlar kendi imkanları ile onarımlarını yapsınlar. Yağış ve soğuk tehdidi altında olduğumuz bu günlerde daha fazla zor durumda kalmasınlar. Ancak yardımlar geldiği zaman bunu vatandaşa aktaracağız. Tabi ki herkesin tüm masrafını karşılamamız da söz konusu değil. İmkanlar nispetinde gelecek olan yardımları ve hasar tespit komisyonunun raporuna göre yardımları dağıtacağız” şeklinde konuştu.
Muş merkez ve köylerinde fırtınadan etkilenen dar gelirli vatandaşların kış mevsiminde büyük güçlükler yaşadığı kaydedilirken, bazı vatandaşların maddi imkansızlıktan dolayı onarı çalışmalarını yapamadığı ve bu nedenle devletten gelecek olan yardımı beklediği kaydedildi. Muş`un Sesi Gazetesi


