Skip to main content

Demokraside zorlama olmaz

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Erdoğan Bektaş, Bulanık’ta meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden muhtarın da göstericiler arasında olduğunu söyledi. Valilik toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Bektaş, 2009 yılında yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 2009 yılında en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını kaydeden Vali Bektaş, bu alanda 60 milyon lira yatırım yaptıklarını vurguladı.

MUHTAR DA GÖSTERİCİ ÇIKTI
Daha sonra Bulanık’ta meydana gelen olaylara değinen Vali Erdoğan Bektaş, olaylarda yaşamını yitiren Bulanık ilçesine bağlı Yoncalı beldesinin Yeni Mahalle Muhtarı Kemal Ağcan’ın da göstericiler arasında yer aldığını söyledi. İlk gün gösterici olmadığı bilgisinin kendisine ulaştırıldığını vurgulayan Vali Bektaş, görüntülerde Kemal Ağcan’ın da göstericiler arasında olduğunun göründüğünü söyledi.

ARTIK BEDEL ÖDEMEYE GÜCÜMÜZ YOK
Vatandaşın yaşadığı yerde huzuruna sahip çıkması gerektiğini ifade eden Vali Bektaş; “Burada Bulanıklı vatandaşlarımıza, Muşlu vatandaşlarımıza, diğer vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Kaldıkları yerlerde bu tip olaylara müsaade etmemeleri lazımdır. Vatandaşın müsaade etmediği şey olamaz. Vatandaş, şehrine, menfaatine, geleceğine, huzuruna sahip çıkacak. Elbette bize düşen görevler de vardır, bizim de eksiklerimiz vardır ama bütün bunları tamamlayacak olan vatandaş hassasiyetidir. Bunu da beklemeye hakkımız var. Umarız bu olay herkese bir ders olmuştur. Düşünmeden yaptıklarının nelere mal olduğunu yaşayarak gördüler. Artık bizim bu bedelleri ödemeye gücümüz de yok, lüksümüz de yok, buna gerek de yok.

DEMOKRASİLERDE ZORLA BİR ŞEY YAPTIRILMAZ
Demokrasilerde herkesin eşit olduğunu söyleyen Vali Bektaş; “Demokratik kurallar bellidir, bu kurallar çerçevesinde herkes haklarını kullanır. İsteyen kepengini kapatır ama isteyen de kapatmaz. Demokrasilerde kimse kimseye zorla bir şey yaptırma hakkına sahip değildir. Demokrasi birilerinin paravanı değildir, demokrasi kullanacağınız zaman ihtiyacınız olan bir alet değildir. Demokrasinin imkanları herkese her zaman lazımdır ve bir bireyin imkanı başladığı yerde öbür bireyin imkanı biter. Çok acı olmuştur, Bulanıklı çok ağır bir bedel ödemiştir, çok ağır bir travma yaşanmıştır ve bunu yaşamamızın haklı hiçbir sebebi de yoktur. Bu sonucun doğmasında sorumlu olanlar bedellerini şimdi ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler ama bu bizi kurtarmaz, bizi kurtaracak olan huzurumuza sahip çıkmaktır. Bu konuda da ilk görev vatandaşa düşüyor” diye konuştu.

ELİNE TAŞ ALAN HERKES CEZASINI ÇEKECEK
Olaylarda taş atan göstericilerin hepsini tespit edinceye kadar soruşturmanın devam edeceğini belirten Vali Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu olayların tekrarlanmaması için gücümüz neyse sonuna kadar kullanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın ve son taş atanı buluncaya kadar soruşturma devam edecek. Eline taşı alan adamın mazereti yoktur. Kimsenin kimseye, bir başkasının dükkanını kırmaya, taşlamaya, yakmaya hakkı yoktur. Herkes aklını başına alacak. Bu konuda tavizimiz yoktur. Görüntülerde, fotoğraflarda elinde taş olan kim varsa alınacak.” Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri