400 Yataklı Devlet hastanesinin yapım işlerine başlanılmasına sayılı günler kaldı. 20 Ocak 2010’da Toplu Konut İdaresi TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak olan Hastane yapım işinin 2012 yılında tam olarak teslim alınacağı belirtildi.
Makamında 400 yataklı Muş Devlet Hastanesinin yapım işinin TOKİ tarafından 20 Ocak 2010 tarihinde ihale edileceğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr Kenan Akpolat yeni yapılacak olan hastanenin kampüs şekline dönüştürüleceğini söyledi.
Akpolat, Toki tarafından 20 Ocakta yapılacak olan 400 Yataklı Muş Devlet Hastanesine yaklaşık olarak 70 Milyon TL’ lik bir harcamanın yapılacaktır. Yeni yapılacak olan 400 yataklı Muş Devlet Hastanesi projesi hazır. 400 Yataklı Hastanemizin yapım çalışmaları 20 Ocak’ta yapılacak olan ihale ve yetkili firmanın belirlenmesinin ardından yakın bir zamanda yapım çalışmalarına başlanacaktır. Hastanemiz 2011 yılı sonlarında 2012 yılı içerisinde tam olarak teslim alınması amaçlanmaktadır. Hastanemiz Muş için oldukça güzel bir yatırımdır. Yeni projeyle Muş’ta sağlık sektörü Üniversiteye benzer bir şekilde kampus haline gelecek. Bu hem Muş için hem de sağlık sektörü için büyük bir yatırımdır. İlimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Günaydın Muş Gazetesi


