Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilköğretim öğrencilerine trafik işaretlerinin bulunduğu etiketler dağıtıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci ve velilerin trafik bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen uygulama kapsamında, öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili bilgiler verildi. Bu amaçla Muş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği uygulama kapsamında trafik işaretlerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin etiket dağıtıldı.
Konuyla ilgili Muş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen trafik işaretlerinin bulunduğu etiketler ekiplerimiz tarafından ilköğretim öğrencilerimize dağıtılıyor. Ayrıca trafik polislerimiz tarafından öğrencilere sine vizyon eşliğinde trafikle ilgili bilgiler de aktarılıyor. Öğrencilerimize ağırlıkta karşıdan karşıya geçişlerde uymaları gereken kurallar, trafik ışıklarına uyulması, hareket halindeki araçta yapmamaları gereken hareketler gibi konular anlatılıyor. Öğrencilerimizden de arkadaşlarına ve kardeşlerine trafik kurallarını uymaları için uyarılarda bulunmalarını belirtiyoruz” denildi.
Açıklamada; “Emniyet Müdürlüğümüze toplam 20 bin adet etiket gönderildi. Bu etiketlerin 10 binini ilçelerimize gönderdik. İl merkezinde de 5 bin civarında etiketi dağıttık. İlköğretim okullarında trafik derslerine giren ekiplerimiz tarafından etiketler dağıtılıyor” ifadelerine yer verildi. Muş`un Sesi Gazetesi


